funEL βαρυ πακετο

Tuesday, March 20, 2007

Γιατί (ΔΕΝ) βγαίνουν οι Προφητείες +εισαγωγή+

H ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ blogme.gr ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

Κάποιοι φωταδιστές άθεοι σκεπτικιστές αναρωτιόνται βλασφήμως (σκεπτόμενοι λογικά) γιατί δεν έχει βγει καμία απολύτως Προφητεία και αντιθέτως έχουν διαψευστεί και όσες έχει προαναγγείλει ο ισαπόστολος Άγιος Τηλεπλασιέ. Συνεχίζουν δε, αναιδώς υβριστικά, να έχουν απορίες σε δηλώσεις του Προφήτη περί Προφητειών που επαληθεύονται μεταφυσικά (στη φαντασία του Προφήτη).
Από τις εκατοντάδες περιπτώσεις αμφισβητήσεων των βλάσφημων άπιστων παίρνουμε 3 στη τύχη. Ο αριθμός 3 είναι ιερός (Τρία. να τη φας και νά ‘ναι κρύα).

Οι παλληκαρίσιες Ορθόδοξες Λιακούρειες απαντήσεις είναι οδηγός για να απαντάει κάθε Λιακόφιλος σε όποιο κουλτουριαραίο που θα τολμά να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Προφήτη τηλεβιβλιοπώλη. Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

1. Όλοι βέβαια θυμόμαστε τι έλεγε ο γέροντας πριν ενάμιση χρόνο, ακριβώς μετά το τυφώνα Κατρίνα (μυστικό υπερόπλο ΤΕΣΛΑ του Πούτιν). Η Προφητεία του ήταν ότι θα καταβυθιστεί η Μιαρή Καλιφόρνια από ισχυρούς σεισμούς και ότι θα καταστραφούν οι νότιες πολιτείες από τυφώνες (οργή Θεού ενάντια στη Νέα Τάξη). Αντ’ αυτού ο Θεός προτίμησε να κάνει εκατοντάδες καταστροφικούς σεισμούς και τυφώνες, οπουδήποτε αλλού, σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη γη (κυρίως σε φτωχές περιοχές, Αφγανιστάν, Ιράν, Λατινική Αμερική, Κούβα, Τουρκία, Πακιστάν κλπ) με πολυπληθείς νεκρούς και χιλιάδες αστέγους, εκτός από τις περιοχές των προαναγγελθέντων Προφητικών στόχων. (Επιπροσθέτως ο αυξημένος κίνδυνος σεισμού στη Καλιφόρνια είναι επιστημονικό δεδομένο γνωστό πάρα πολλές δεκαετίες λόγω του ρήγματος που υπάρχει εκεί. Το ίδιο αυξημένος κίνδυνος τυφώνων υπάρχει στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ, με επιστημονικά κριτήρια).
Απάντηση Δυνατή και Λιακουρική: Και λοιπόν? Θεός είναι κάνει ότι θέλει. Οι Προφητείες που δεν επαληθεύονται είναι για να μας δοκιμάζει ο Θεός τη Πίστη μας. Ποιός είπε ότι δεν επαληθεύονται, ... περιμένετε μερικές χιλιάδες χρόνια και θα δείτε. Ει Θεός μεθ’ υμών, ουδείς καθ’ ημών.


2. Επίσης αναρωτιόνται οι υβριστές που τολμούν να αμφισβητούν με τη Λογική (εφεύρεση του Σατανά), πως είναι δυνατόν να Δικαιώνεται αυθαίρετα σε κάτι άσχετο. Ξέρουμε όλοι βέβαια «το μυστικό του Πούτιν» που αποκάλυψε ο Ιερός καντηΛανάφτης στη εκπομπή (χοντροδούλεμα του Αναστασιάδη) πριν 2 χρόνια. Το μυστικό αυτό λοιπόν έλεγε ότι ο Πούτιν, η εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιο Όρος θα κάνουν εταιρία να εξορύξουν τα πετρέλαια της περιοχής. Ο Προφήτης τηλεπλασιέ πανηγυρίζει αυτές τις μέρες προβάλλοντας αυτή ακριβώς την αποκάλυψη και περιχαρής κουνώντας εθνικοσοσιαλιστικά την ιερή χερούκλα του διαλαλεί ότι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ επειδή υπεγράφη η συμφωνία του αγωγού μεταφοράς αερίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη (άσχετο γεγονός). Η δικαίωση άλλης μιας Προφητείας Του...
Απάντηση Δυνατή και Λιακουρική: Που έχουν απορία οι κουλτουριαραίοι? Επειδή ο Πούτιν, αντί για συμφωνία με την εκκλησία για εξόρυξη πετρελαίων, επικύρωσε τη συμφωνία με τη κυβέρνηση, (που ετοιμαζόταν 12 χρόνια τώρα) για μεταφορά αγωγό αερίου από τη Ρωσία? Και λοιπόν? Τι Λοζάννη, τι Κοζάνη. Προφήτης τηλεπλασιέ είναι ... όλα θα σας τα λέει? Στο κάτω-κάτω τα λέει κωδικοποιημένα. Πάρτε το πρόγραμμα λεξαρίθμων να αποκωδικοποιήσετε τις Προφητείες Του. Δικαιώθηκε. Τελεία και παύλα. Πίστευε και μη Ερεύνα.


3. Κάποιοι κουλτουριαραίοι ρωτούν πως ακριβώς Δικαιώθηκε στη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια, όπως φωνάζει κουνώντας απειλητικά το γνωστό χοντροδάκτυλο. Για χρόνια προπαγανδίζει υπέρ του Ορθόδοξου Πουτινιάρη κοντοπούτινο, που φυσικά με τις αντιβαρυτικές κοσμοσφαίρες που ψέλνουν τεριρέμ θα μας χαρίσει την Αγιασοφιά (τώρα που εκπληρώθηκε και το Θαύμα – Προφητεία με τα τηγανισμένα, ζωντανά ψάρια βρικόλακες, που πήδηξαν στο τηγάνι). Η Πολιτόφσκαγια σφοδρή πολέμιος του Πούτιν δολοφονήθηκε την ημέρα των γενεθλίων του. Το βιβλίο της (εκδόσεις ΟΞΥ), το πλάσαρε ο τηλεπλασιέ. Από που κι ως που δικαιώθηκε με τη δολοφονία?
Απάντηση Δυνατή και Λιακουρική: «Μάτια έχετε και δεν βλέπετε, αυτιά και δεν ακούτε». Ο Προφήτης Δικαιώθηκε και γιορτάζει γιατί ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ (ότι και να γίνει ή να μη γίνει). Με αυτό το Δόγμα σαν αναφισβήτητη αρχή, εσείς ψάξτε το γιατί. Με τη μέθοδο «ο Προκρούστης και ότι και να γίνει Δικαιώνομαι» θα βρείτε κάποιο τρόπο να «αποδείξετε» θεολογικώς τη σχέση. Μη τα θέλετε όλα στο πιάτο. Ερευνάτε τας Γραφάς.


BONUS. Υπόθεση εργασίας: Είναι γνωστή η επίσημη ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για νερό στον ΑΡΗ. Η ανακοίνωση υπήρχε παντού ανεπίσημα στο διαδύκτιο. Ο Προφήτης παρουσίασε το μπαζοπακέτο Του «Άρης ο κόκκινος πλανήτης», όπου αναγνώριζε Ελληνικά κτίσματα, πλαστικές σωληνώσεις κλπ. Μέσα στο πλήθος των φανταστικών εικασιών που αναφέρονταν σαν πραγματικότητα, υπήρχε και η σοβαρότατη πιθανότητα για νερό στον πλανήτη. (Το γνωστό απαραίτητο ψήγμα αλήθειας, στον ωκεανό διαστρεβλώσεων και παραφθορών).
ΤΙ EINAI ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΡΗ?
ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ



ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ (ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ).
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Φάτε τώρα κατακούτελα και μια Προφητεία ΠεντΕΛα να γουστέρνετε. Μαζέψτε τα σπασμένα σας κόκαλα κουλτουριαραίοι.





Και μη ξεχνάτε τη φοβερή και τρομερή ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: «όποιος πολεμάει το Τραχώνι θα πιάσει πάτο είπε ο γέροντας. Ο Άγιος θα τον τιμωρήσει... με αγάπη πάντα»

Ει Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών. ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ.

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΙΑΚΟΥΡΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ (και ίσως είναι ήδη εδώ)

buzz it!

:: posted by funEL, 8:16 AM

75 Comments:

afto einai to agapimeno mou: "(Το γνωστό απαραίτητο ψήγμα αλήθειας, στον ωκεανό διαστρεβλώσεων και παραφθορών)."
Blogger enteka, at 10:45 AM  
Δώσε!!!

Μου άρεσε πολύ η εισαγωγή..."για να ξέρετε τι να λέτε αν...". Πλάκα πλάκα έχουν κυκλοφορήσει τέτοια ελληνοχριστιανικά φυλλάδια (όχι κατ αναγκη απο τον προφήτη αλλά από άλλους)
@funel: Μέρος της έμπνευσης γα το τελευταίο μου ποστ το βρήκα εδώ μέσα. Hope you like it
Blogger Zaphod, at 11:31 AM  
Ντροπη και παλι ντροπη με τον ανεκδιηγητο Πουτιν ο οποιος μας πουλησε για τα καλα. Αντι να μας δωσει τις κοσμοσφαιρες του,τελικα θα μας βολεψει με μερικα αμφιβια οχηματα μεταφορας προσωπικου.
ΑΙΣΧΟΣ
Anonymous Anonymous, at 12:46 PM  
Άσε ρε... έχω φάει ήδη τα νύχια μου αναμένοντας το 2024...
Blogger DrStein, at 1:03 PM  
http://www.lemoni.gr/shop/detailspro.asp?ProductID=590

Τίτλος:
Ανθρώπων κοινωνίες

Κατηγορία
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Συγγραφέας:
ΡΕΖΙΣ ΝΤΕΜΠΡΕ

Εκδόσεις:
Κέδρος




Περιγραφή: Γιατί συγχέουμε πολλές φορές τις λέξεις θρησκεία, συμβολικό, ιερό, ομολογία, πνευματικό, πίστη; Πώς αναγνωρίζεται το θρησκευτικό και πού τίθεται το όριο -πράξη με κρίσιμα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά αποτελέσματα; Για παράδειγμα, το τουρμπάνι των σιχ είναι θρησκευτικό σύμβολο ή λαογραφικό χαρακτηριστικό; Ποιου είδους ένωση μπορεί να αξιώσει την αναγνώρισή της ως λατρευτικής και μη αιρετικής, με όλα τα συνεπακόλουθα προνόμια;[...]
Anonymous Anonymous, at 1:36 PM  
Εις το Ιερόν Βίδεον με την αρχαιοελληνορθόδοξην μελωδίαν, ποίος είναι ΠΑCXAΛΙΟC .X.;

Πρόκειται μήπως για καινούριο Γέροντα +ευλόγησον+;
Blogger SPY, at 2:35 PM  
Ε, δεν πειράζει που δεν μας έδωσε κοσμοσφαίρες. Αν είναι κι αυτές σαν τα υπερόπλα ΤΕΣΛΑ που είχανε (λεει) οι Σέρβοι κι οι Ιρακινοί, να μας λείπουνε.
Anonymous Anonymous, at 4:16 PM  
Φέρτε μου λίγο κιμά και σας φτιάνχ κάτι κοσμοσφαίρες.. μιαμ μιαμ.. αληθινότατες λέμε!
..χωρίς διαστρεβλώσεις, ολοστρόγγυλες!..

:-)
Blogger Rodia, at 7:21 PM  
Τί λέει ο προφήτης, το 2024 πρέπει να έχουμε πάρει σύνταξη ή να το αφήσουμε για μετά;; Ερμήνεψε τα συνταξιοδοτικά σημάδια αν μπορείς funel :-Ρ
Blogger Stelios Frang, at 7:29 PM  
Δυσκολος ο τοκετος μιας Προφητείας Γέροντα...
Ειδικά οταν δεν είναι ευνοική η μέρα. Σφίγγεσαι, ξανασφίγγεσαι και δε βγαίνει με τίποτα. Αλλες φορες πετιέται με τη μία. Το δύσκολο ειναι πως θα μαζέψεις πρίν τραβήξεις το καζανακι.
Το να τη σερβίρεις στους ΕΛηθιους είναι το πιο εύκολο. Τσακ-μπαμ
Κάτι ξέρει ο απατεών Γιαννακης Ιωάννου (ή Ιωάννης ο Βασιλέυς)
Μπορεις μάλιστα να συνδιάσεις και άλλες δραστηριότητες, όπως να εγκαταστήσεις στη λεκάνη σου μπροστά τραπέζι φαγητού.
First in - first out οπως μας ελεγε στη σχολή ο συγχωρεμενος ο καθηγητης μου στο μάθημα των ψηφιακών.
Αλλα παλι Γέροντα σκεφτομαι... μιας και οι ΕΛηθιοι ειναι πλέον πάρα πολλοι θα υπάρχουν και πολλοι εν δυνάμει Προφήτες. Γιατι να είναι ένας μόνο, ο Ισαπόστολος ο Τρισμέγιστος; Πρέπει να καταστρώσουμε ομάδα εξόρυξης ταλέντων!
Προτείνω λοιπόν να διοργανώνουμε σεμιναρια δημιουργικής γραφής Προφητείων [sic]
(μιας και εχουν αρχίσει να γίνονται και της μοδας το τελευταίο διάστημα, εντος της επικρατείας)
Δες Γέροντα εργαστηρια που έχουν οι βάρβαροι Σκώτοι εις τα Χαιλαντς να ζηλέψεις:
http://www.youtube.com/watch?v=WTG57zVzV-E
Με το κιλό θα βγάζουμε τις προφητείες Γέροντα και με το μετρο άσματα όπως του Παcχαλιού.

ps Ακομα να γιάνει το χέρι Rodia. Πονάει το σκασμένο το μπαζοανάγνωσμα
Anonymous Anonymous, at 7:35 PM  
~~Taklamakan, εφάρμοσε καταλεπτώς την κάτωθι συνταγή_της_γιαγιάς, για ανάγνωσμα μπαζοπακέτου:

Βάζουμε το μπαζοπακέτο στο γύψο, αφού έχουμε εφαρμόσει έναν αυτόματο υπερτεχνολογικό φυλλομετρητή.
Κατόπιν, το κρεμάμε από το ταβάνι με ένα γάντζο.
Μετά, εφαρμόζουμε ακτίνες τέσλα με εμβέλεια ρουκέτας οικιακού μεγέθους.
Ρυθμίζουμε προσεκτικά τη κατεύθυνση των ακτίνων προς το γυψαρισμένο μπαζοπακέτο και βάζουμε μπρος το φυλλομετρητή, σε ρυθμό σλόουλυ βαρύ και όχι.
Αν διαβάζεις γρήγορα, δοκίμασε το ρυθμό σλόουλυ γουίδ έξτρα καϊμάκ.
Αν πίνεις φραπελιά, κράτα μακριά το μίξερ παραγωγής, διότι επενεργεί αρνητικά στα τέσλα.

(αυτό κάνει η γιαγιά μου)

Υ.Γ. Εύχομαι καλήν ανάρρωσιν και ανάγνωσιν:-)

+μετοκαλοναγιανειπαρεκαιντεπονκαλουκακου+
Blogger Rodia, at 3:33 AM  
A! η γιαγιά μου είναι στον Αρη -φυσικά. Η εμβέλεια ντελίβερυ του Προφήτη Μας, φτάνει ως εκεί -εννοείται.
Blogger Rodia, at 3:40 AM  
κ. εντεκα, διότι "όποιος πολεμάει το Τραχώνι ... θα πιάσει πάτο, είπε ο άγιος" ξέρετε.

κ. zaphod, θα μνημονεύσουμε το πόνημά σας - ύμνο στον Προφήτα σε επόμενα post. Δεν τα χάνουμε αυτά.

κ. ανώνυμε. φυσικά και έχουμε αντιβαρυτικές κοσμοσφαίρες όπως ακριβώς έχει και ο Πούτιν, δεν ακούτε τα τεριρέμ?

κ. DrStein, μέχρι να εκπληρωθούν οι Προφητείες θα έχεις αυτοφαγωθεί μέχρι τα δόντια σου:)))

κ. spy, ο Πασχάλιος είναι ένα μυστήριο που ο γέροντας με εξειδικευμένο συνεργείο καντηλαναφτών ερευνά στο υπερτεχνολογικό Άγιο Όρος.

κ. υπερευλόγησον, με τόση υπερτεχνολογία Αγίου όρους, οι κοσμοσφαίρες και ΤΕΣΛΑ είναι πλεονασμός όντως. Με μια προσευχή και ένα sms στο θεό, σκορπάνε οι Οχτροί. (όπως σκόρπησαν το 1453 σε κάποια μεγάλη Πόλη μας)

κ. (R) θα έχετε ευκαιρία για αντιβαρυτικά κοσμοκεφτοσφαιρίδια, φραπελιές και ντελίβερι, συντόμως.

κ. sfrag, εξετάζεται το θέμα από ιδιαίτερη επιτροπή 6ης κοσμοκρατορίας 2024.

κ. Τακλαμακάν, η ιδέα σας είναι ακρως ενδιαφέρουσα. Ίσως κυρήξουμε Προφήτικό διαφωνισμό Συνωμοσιών. Οι ΕΛήθιοι είναι αήτητοι.
Blogger funEL, at 9:40 AM  
Σκιτσάκια αφιερωμένα εξαιρετικά:

"Κάθε εγκληματίας... δεν είναι φαίστας ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ"!

http://www.indy.gr/photos/antifasistika/bluebrothers2.jpg/view

"Πωλούνται Οικόπεδα"

http://www.indy.gr/photos/antifasistika/liako-motaz.jpg-1/view
Anonymous Anonymous, at 3:01 PM  
@ spy

Το Πασχάλιος Χ. αναφέρεται στον δίσκο με τερερερερεριρέμ (διαγαλαξιακά τεριρέμ) που θα περιέχονται στον δίσκο που θα βγάλει ο Πασχάλης (Πασχάλιος στα Παπαβουκλανιώτικα) Τερζής το 2024 επ' ευκαιρία της 6ης κοσμοκρατορίας και θα τιτλοφορείται "Χ".

Γενικά πάντως κ.κ.κ. του εκλεκτού ηλιακού πάνελ, δεν κατάλαβα...

Αφού εμείς έχουμε τον Θεό ρεζερβέ ένεκα των λαμπάδων ίσα με το μπόϊ του Σοφοκλέους Σχορτσιανίτου που προσφέρομεν τακτικώς, πώς τολμείτε να εκφράζετε αμφιβολίες δια την εκπλήρωσιν των προφητειών απορώ.

Εξ' άλλου εάν στο μεσοδιάστημα τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν προς την αντίθετην κατεύθυνσιν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Θεός Θεός είναι και κάνει ότι θέλει.

Τίποτε δεν κρίνεται σε έναν αγώνα καλαθόσφαιρας εάν δεν βγεί να τραγουδήσει η χοντρή (Στηβ Γιατζόγλου).
Απαιτείται λοιπόν η Φαραντούρη ή εναλλακτικά η Μονσερά Καμπαγιέ. Εις περίπτωσιν αδυναμίας τραγουδά ο Σχορτσιανίτης.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η 6η φραπεδοκρατορία το 2024 θα είναι όοοοχι γιατί δεν βγήκε η προφητεία, αλλά γιατί καθυστέρησε η χοντρή να τραγουδήσει.
Blogger pølsemannen, at 4:39 PM  
κ. Ταγματάρχα και Πεταλωτά, σας ευχαριστώ δια τας πληροφορίας περί του ΠΑCΧΑΛΙΟΥ.

Πέραν τούτου, έχω να παρατηρήσω κάτι σχετικά με τον Ταγματάρχην.

κ. Ταγματάρχα υπάρχουν 2 περιπτώσεις (ειδάλλως δεν εξηγείται).

1) Έχετε προσβληθεί από τη νόσο της Μητσοτακίασης. Οπότε χρίζετε αμέσου ευχελαίου και λιβανισμού, όπως και γεροντοθεραπείαν με τεσσαράκοντα ημέρας ξηροφαγία διαιτόμενος και μετανοίας εκάστης ποιών εκατό.
2) Λόγω της έντονης συναναστροφής σας με τον Προφήτα Καντηλανάφτη, αρχίσατε, αργά αλλά σταθερά, να εξελίσσεσθε και σεις εις Προφήτην Καντηλανάφτην.

Αφορμή των παραπάνω λεγομένων, είναι ο Καλλικάντζαρος που αναφέρατε εις το παρελθόν, ο οποίος επρόκειτο να πλήξει το μπλοκάκιον ήμων.

+καιμηχειρότερον+
Blogger SPY, at 5:55 PM  
Πότε είπαμε θα περάσει απο τη γειτονιά μας ο κοκκινος πλανήτης?? ;p

Και μιας και μιλάτε για τον Αρη να ξέρετε οτι εχω φιλαράκι που περιμένει καρτερικά την πρώτη επανδρωμένη αποστολη στον Αρη για να πάει να καρφώσει σημαία του παοκ, ετσι για να τη σπάσει στα σκουλήκια... χοχοχοχοχοχο
Blogger sourfou, at 6:42 PM  
Για να μήν κάνουμε λογικά σφάλματα: Άλλο οι προφητείες του ΙΔΙΟΥ του Λιακόπουλου, και άλλο οι θεόπνευστες προφητείες των Αγίων που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προέρχονται απο τους ίδιους τους Αγίους...

Π.χ. όταν ο γέρων Παΐσιος λέει και ξαναλέει ότι θα μας παραχωρηθεί η Κωνσταντινούπολη ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ (δηλαδή σε επισκέπτες του στο Αγ.Όρος,εν έτει 1990 περίπου, έλεγε "εσύ θα πάς στην Αγία Σοφία όταν θα είναι Ελληνική") είναι μια πολύ σοβαρή προφητεία που σαφώς και τη λαμβάνω υπ' όψη, δεδομένης της αγιότητας του Γέροντα.

Μάλιστα, μια τέτοια προφητεία επειδή ακριβώς είναι πολύ συγκεκριμένη χρονικά και περιγραφικά, ανήκει στην επιστήμη αφού είναι διαψεύσιμη!! Δηλαδή, αν περάσουν π.χ. 55 χρόνια από το 1990 (+ 20 ας πούμε ότι ήταν η ηλικία του επισκέπτη, = 75 χρόνια, ήτοι μια μέση ηλικία, ας πούμε η διάρκεια μιας γενιάς) τότε θα ξέρουμε αν ο Γέροντας επαληθεύτηκε ή όχι!! (1990 + 55 = 2045).

Ο ίδιος γ.Παϊσιος είχε προαναγγείλει την πτώση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" (υπάρχουν οι αντίστοιχες μαρτυρίες), σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα, τότε που η ΕΣΣΔ φαινόταν αδιάρρηκτη και άτρωτη... δέν άργησε όμως να επιβεβαιωθεί. Όχι επειδή ήταν υπεράνθρωπος, αλλά επειδή όλη του η ζωή ήταν μια θυσία στο Θεό και στον πλησίον του, και ο Θεός έκρινε πώς πρέπει να του παράσχει το "προορατικό" χάρισμα.

Φυσικά το ΠΩΣ ο Γέροντας έφτασε σε αυτή την προόραση, ΔΕΝ ανήκει στην επιστήμη, αφού η περιοχή του μεταφυσικού δέν προσεγγίζεται λογικά αλλά εμπειρικά, ο δέ φωτισμός παρέχεται απο τον Θεό σε εκείνους που το αξίζουν.

Ο Λιακόπουλος απο την άλλη, μπορεί να ισχυρίζεται ό'τι θέλει σαν "ατομική" προφητεία, διακινδυνεύοντας άμεσα τη γελοιoποίηση εάν δέν είναι "φωτισμένος" αλλά απλώς πιθανολογεί κάποιες εξελίξεις... Εκτός και ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ότι οι δικές του "προφητείες" είναι απλές πιθανολογήσεις!!

Αυτά τα ολίγα. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του κ.Funel και να είμαι "εντός θέματος"!
Blogger Alexander, at 9:16 PM  
Mήπως εκτός από τους προφήτες πρέπει να ασχοληθείτε και με τους ποιητές; Δείτε το αφιέρωμα στον ποιητή Bύρωνα από τα βλογς (αλφαβητικά) ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, Καλτσόβρακο, λ:ηρ, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, eidisis-sxolia, fastbackwards, Mickey@newblogger, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone
Blogger ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, at 10:01 PM  
Δεν ξέρω αν το είδατε στην εκπομπή του, αλλά ένα μέρος της προφητείας βγήκε αληθινό.
Ο Δημοσθένης επιβεβαιώνεται.
Η αλήθεια πονάει.
Anonymous Anonymous, at 12:14 AM  
ALEXANDER, μας κούφανες δικέ μου. Ποιές προφητείες ρε μάστορα? Ποιός Παπάρας ειναι ο Παίσιος που μπορεί και προβλέπει το μέλλον? Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν ΗΛΙΘΙΟΙ στον κόσμο που πιστεύουν τέτοιες μαλακίες. Σε κάτι γελοίους σαν και σένα βασίζονται οι παπάδες που κρατάνε τα ηνία στην Ελλάδα. Σε βλαμένα μυαλά σαν τα δικά σου. Ποιας αγιότητας του γέροντα ρε κακομοίρη? Ποιά Κωνσταντινούπολη? Όλοι σας εσείς οι θρησκόληπτοι είστε άξιολύπητοι. Εμείς όμως τι φταίμε να είμαστε σ'ένα κράτος θεοκρατίας?
Anonymous Anonymous, at 1:11 AM  
Ναι, όντως, η προφητεία για τα ψάρια βγήκε αληθινή. Προχτές τηγάνιζα κάτι καλαμαράκια, και κάποια στιγμή που γύρισα να τα κοιτάξω είδα ότι είχαν γίνει ψάρια. Και από τη μια πλευρά ήταν μπαγιάτικα.

BTW, η γενιά είναι περί τα 20 έτη. Ο καιρός γαρ εγγύς.

+ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ+
Anonymous Anonymous, at 3:43 AM  
@banόησον
ξέρω αν το είδατε στην εκπομπή του, αλλά ένα μέρος της προφητείας βγήκε αληθινό.
μέρος της προφητείας? ένα μέρος?.
Εάν αρχίσει ο κάθε ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ να αμολάει χιλιάδες παπαρολογίες +προφητείες+, για σεισμούς καταστροφές σφραγίσματα ξεσφραγίσματα κακούς παγκοσμιοποιήσεις μάντολες, παράλληλα με ειδήσεις που βρίσκει στις εφημερίδες και στο ιντερνετ...
και κάποια στιγμή ΚΑΤΙ (που έχει αντιγράψει από άλλους και έχει πλασάρει για δική του αποκάλυψη), βρεθεί πραγματικό...
... τότε.... ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΛΗΘΙΝΟ?

... ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟΣ.

Λιακόφιλε, όσο και να τα τραβάς από τα μαλλιά (τα κοτσάνια που αμολάει), όπως το αφεντικό σου, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,
να διαψεύδει τις μπουρδολογίες διαφόρων Λιάκουρων,
και σε πονάει ε?
Anonymous Anonymous, at 8:13 AM  
HΛΙΘΙΕ ΛΙΑΚΟΦΙΛΕ, ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ:

Ε.Μ.Υ. ("κάποιες από τις "προφητείες" της, βγαίνουν αληθινες).

ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ (προφανώς)

ΕΓΩ (έχω κερδίσει κάποιες φορές στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ)

ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

.... ψάξε ΕΛίθιε θα βρεις πολλούς

σούχω και μία Προφητεία ειδικά για σένα: αυτή τη στιγμή με διαβάζεις

τι μπουζούκι που είσαι ρε παιδάκι μου.
Anonymous Anonymous, at 8:29 AM  
Η προφητεία δεν έρχεται απο τον ύψιστο, είτε αυτός λέγεται θεός, είτε Μέγας Βαάλ Ζεβούλ, είτε Δίας, είτε Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα. Η προφητεία είναι ηθικό-γνωστικό τάβλι: Η σωστή τοποθέτηση δίνει περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις, αλλά ο θρίαμβος απαιτεί τύχη και πολύ συχνά η τύχη υπερισχύει της τέχνης. Έχω δεί έναν ατζαμή με μια καλή ζαριά να πιάνει παραμάνα στο πλακωτό και να παίρνει παιχνίδι.
Π.χ. Θα μπορούσα να προβλέψω ότι θα γίνει δολοφονική απόπειρα κατά του Μπούς την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένη θέση. Αν γινόταν η (όχι και τόσο) στραβή - που λογικά ο Μπους θα έχει εχθρούς- θα μπορούσα να θεωρηθώ προφήτης. Αλλά αυτό είναι σαν τις καλές εξάρες στο τάβλι - σπανιότατο. Αμα ήθελα να αυξήσω τις πιθανότητες να μου βγεί η προφητεία θα έλεγα κάτι το οποίο να είναι αρκετά σουρεαλιστικό, να δέχεται πολλαπλές ερμηνείες και να είναι γενικόλογο, αλλά όχι και τόσο πολύ ωστε να εφαρμόζεται παντού.
Π.χ. η έκφραση του γέροντος Πα(παρ)ίσιου "Όποιος πολεμήσει το Τραχώνι θα πιάσει πάτο" είναι τόσο γενικόλογη που δε σημαίνει τίποτε. Το Τραχώνι μπορεί να σημαίνει την ίδια την περιοχή, την περιοχή ή τη χώρα που το περιέχει, κάποιον που κατάγεται ή σχετίζεται με αυτή. Το "πιάνει πάτο" μπορεί να σημαίνει πεθαίνει, νικιέται, χρεωκοπεί, χάνει στα χαρτιά, πιάνει κώλο... ότι να'ναι. Αρα, αυτή η φράση σημαίνει ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ.
Οσο για το γέροντα, δεν μου κάνει σε αγράμματο παππούλη που θέλανε να τον περάσουνε. Ασυρματιστής επι εμφυλίου ήταν, αν θυμάμαι καλα; Σημαίνει ότι ο τυπάς δεν ήταν αγράμματος, ούτε ανόητος και επιπλέον ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης. Λογικό είναι ένας τέτοιος άνθρωπος να έχει κοννέ με την εξουσία, να μαθαίνει κρατικά μυστικά -ΚΑΙ μέσω της εξομολογήσεως- και να κάνει επιτυχημένες "προφητείες" χάρη στα κοννέ και τις γνώσεις του. Όπως ακριβώς τα μέντιουμ, με λιγότερα μέσα και κύρος.
Και ας μην ξεχνάμε ότι οι εξυπηρετήσεις είναι αμοιβαίες: μια μυστική υπηρεσία δίνει σε έναν συμπαθή παππούλη πληροφορίες για να κάνει σωστές προφητείες, ο παππούλης, έχοντας αποκτήσει κύρος με τη σωστή προφητεία, λέει ένα καλό λογάκι για τους εργοδότες της μυστικής υπηρεσίας και οι αφελείς ή εθελοτυφλούντες πιστού σαν τον Αλέξανδρο τον πιστεύουν για άνθρωπο του θεού.
Και, απο ότι φαίνεται δεν είναι η πουτανιά το αρχαιότερο επάγγελμα ούτε το αισχρότερο, η θρησκεία και το εμπόριο θαυμάτων είναι....

+εχωψαρακιαστηφωτιακαιγλυκοτηγανιζω+
Anonymous Anonymous, at 10:52 AM  
BEST:
1)
"Και, απο ότι φαίνεται δεν είναι η πουτανιά το αρχαιότερο επάγγελμα ούτε το αισχρότερο, η θρησκεία και το εμπόριο θαυμάτων είναι...."

2)"σούχω και μία Προφητεία ειδικά για σένα: αυτή τη στιγμή με διαβάζεις

τι μπουζούκι που είσαι ρε παιδάκι μου."

Χαχααχααχα! Άψογα!!


Πολιτική προφητεία ΜΟΥ:
"Στην επόμενη πορεία θα πέσουν δακρυγόνα". Καλό; Κάτσε να το κάνω λίγο νεφελώδες μην γίνει και καμία μλκία...
"Σε μια πορεία θα πέσουν δακρυγόνα"...ή
"Σε πορεία θα πέσουν δακρυγόνα", τρέχα γύρευε πότε, όποτε όμως πέσουν...+δικαιώνομαι+

Μα ποιος είμαι, ο Νοστράμαδος!!??;!

+LOVE&KISSES+
Blogger Zaphod, at 1:06 PM  
Σταθείτε λίγο ρε...έχω μια ενόραση...μια προφητεία...

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ!!!!!
;-pppp
Blogger sourfou, at 1:24 PM  
mongolianwarrior said...
“ALEXANDER, μας κούφανες δικέ μου. Ποιές προφητείες ρε μάστορα? Ποιός ειναι ο Παίσιος που μπορεί και προβλέπει το μέλλον? Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν ΗΛΙΘΙΟΙ στον κόσμο που πιστεύουν τέτοιες μαλακίες. Σε κάτι γελοίους σαν και σένα βασίζονται οι παπάδες που κρατάνε τα ηνία στην Ελλάδα. Σε βλαμένα μυαλά σαν τα δικά σου. Ποιας αγιότητας του γέροντα ρε κακομοίρη? Ποιά Κωνσταντινούπολη? Όλοι σας εσείς οι θρησκόληπτοι είστε άξιολύπητοι. Εμείς όμως τι φταίμε να είμαστε σ'ένα κράτος θεοκρατίας?»

Αγαπητέ Μογγόλε, σε ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς. Εγώ σου ανταποδίδω σεβασμό στην προσωπικότητά σου, κι εσύ ας με βρίζεις. Αλλά όχι το Γέροντα Παΐσιο! Ποιος ήταν ο Παΐσιος; Αν θές καλοπροαίρετα να μάθεις, πάμε μαζί στο μοναστήρι της Σουρωτής να ρωτήσουμε για τις εκατοντάδες ΕΠΩΝΥΜΕΣ μαρτυρίες ανθρώπων που έγιναν καλά δι’ ευχών του Γέροντα, από ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ανθρωπίνως ασθένειες. Νομίζω ότι είναι καταγεγραμμένες. Παρ’ όλα αυτά, ο Γέρων είχε την γνώμη για τον εαυτό του, ότι είναι ένας τενεκές, που γυαλίζει πάνω στον τενεκέ το φώς του ήλιου, και οι άνθρωποι ξεγελιώνται ότι είναι χρυσός!! Διότι ο Γέρων ήξερε πώς τα θαύματα τα κάνει ο Θεός, χρησιμοποιώντας το «σκεύος εκλογής» Του, δηλαδή τον ταπεινό αυτό Μοναχό. Επομένως, ποιος ήταν ο Γέρων Παΐσιος, τέλος πάντων; Ένας ταπεινός Μοναχός, που για την ταπείνωση, την απέραντη αγάπη του προς όλους, την ακατάβλητη άσκησή του, τις πολλές ασθένειες που σήκωνε υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα, την ατέλειωτη προσευχή για όλο τον κόσμο (μέρα και νύχτα), την απόλυτη πενία του, τη διάπυρη αγάπη προς τον Θεό, την ολόψυχη αφοσίωσή Του στον Κύριο, Εκείνος έκρινε ότι πρέπει να τον στολίσει με πλήθος χαρίσματα, όπως το ιαματικό, το προορατικό (=να βλέπει κάποια πράγματα από το μέλλον), το διορατικό.

Όσον αφορά τη θρησκοληψία, είναι αρρώστια και η εκκλησία αυτό το παραδέχεται και προειδοποιεί! Αν θές, έχω σχετικά αποσπάσματα να σου αναφέρω. Συμφωνούμε λοιπόν ότι και οι δυό μας είμαστε κατά της θρησκοληψίας!

Όσον αφορά τη θεοκρατία, μάλλον συγχέεις τη Δημοκρατία μας με κράτος τύπου «Βατικανό». Δέχομαι οστόσω ότι η Εκκλησία έχει πολύ υλικό πλούτο, αλλά και παράγει πάρα πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό έργο κάθε χρόνο (μόνο που δεν το διαφημίζει). Οστόσω: Ακόμα και αν υπάρχει διαφθορά, όποιος θέλει να σωθεί και να βρεί το Χριστό, θα βρεί το σωστό Πνευματικό, τα καλά παραδείγματα, του Άγιους Ιερείς, για να ζήσει κοντά τους τη ζωή του Χριστού. Όποιος όμως δεν «πάει» το Χριστούλη μας, θα βρεί δικαιολογίες και σκάνδαλα ένα σωρό…

Όσον αφορά την Κωνσταντινούπολη: Εμένα προσωπικά δε με «συνταράζει» η Μεγάλη Ελλάδα κ.λ.π., διότι όλοι είμαστε προσωρινοί σε αυτό τον κόσμο, και στην άλλη ζωή δε θα υπάρχουν ξεχωριστές χώρες, έθνη, διχασμοί. Εκεί είναι η πραγματική μας πατρίδα! Εκεί είναι η πραγματική ζωή. Εδώ όλοι είμαστε προσωρινοί, επισκέπτες, πάροικοι! Και όλοι οι άνθρωποι, είναι κατά σάρκα αδέρφια μας. Δεν έχω όμως καμμιά αμφιβολία ότι οι προφητείες του Γέροντα Παϊσίου που αφορούν στην Πόλη, θα εκπληρωθούν. Με λυπεί που θα χυθεί τόσο αίμα Τούρκικο. Με λυπεί το κακό και ο πόνος. Αλλά μόνοι τους θα μπούν σε αυτό τον πόλεμο, και μόνοι τους θα «φάνε το κεφάλι τους». Η Ιστορία απλά θα καταγράψει τα γεγονότα. Και στο κάτω κάτω, θα αποδειχτεί αν ο Γέροντας προέβλεψε σωστά…

(αγαπητέ funel, παρεξέκλινα ολίγον του θέματος, το ξέρω, αφού ερωτώμαι όμως πρέπει και να απαντήσω, για να μη φανεί ότι περιφρονώ το συνομιλητή μου)
Blogger Unknown, at 4:40 PM  
Όταν λέω "μέρος της προφητείας" δεν εννοώ σκόρπια στοιχεία από δω κι εκεί.
Μιλάω για τους πρώτους 3 στίχους της.
Μην παρερμηνεύετε τα όσα λέω.
Μου αρέσει που λέτε τάχα ότι τον παρακολουθείτε... Τίποτα δεν βλέπετε. Βρίζετε ασύστολα χωρίς να έχετε δει ούτε μια εκπομπή του.
Συνεχίστε...
Εδώ είμαστε εμείς.
Anonymous Anonymous, at 5:08 PM  
This comment has been removed by the author.
Blogger Unknown, at 5:16 PM  
Der Meister said...
«Η προφητεία δεν έρχεται απο τον ύψιστο, είτε αυτός λέγεται θεός, είτε Μέγας Βαάλ Ζεβούλ, είτε Δίας, είτε Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα. Η προφητεία είναι ηθικό-γνωστικό τάβλι:»

Κατά κανόνα, οι προφητείες είναι μισοκρυμένες και δεν ανήκουν στην επιστήμη. Δές την Αποκάλυψη: Συμβολισμοί ανακατεμένεοι με συγκεκριμένα γεγονότα, ημερομηνίες πουθενά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κατά κανόνα, οι προφητείες δεν ανήκουν στην επιστήμη αφού είναι μη διαψεύσιμες!! Π.χ., ποιος μπορεί να διαψεύσει ότι το θηρίο με τα 10 κέρατα θα βγεί από τη θάλασσα; Είναι τόσες οι ερμηνείες, ώστε μπορεί να «κολλήσει» σε διάφορα γεγονότα η προφητεία, συνεπώς επιστημονικά δε διαψεύδεται επειδή δεν είναι συγκεκριμένη. Η προφητεία κατά κανόνα απευθύνεται στο πνευματικό μέρος, στην ψυχή μας, και ερμηνεύεται – αποκαλύπτεται στη διάσταση αυτή, που είναι εμπειρική και όχι επιστημονική. Προφανώς, οι προφητείες (κατά κανόνα) προσεγγίζονται, ερμηνεύονται δια της πίστεως και όχι ρασιοναλιστικά.

Για την έκφραση «Όποιος πολεμήσει το Τραχώνι θα πιάσει πάτο», κάνεις λάθος, δεν ανήκει στον Γέροντα Παϊσιο, αλλά σε κάποιον άλλο που αναφέρει ο Λιακόπουλος, και που δε θυμάμαι το όνομά του. Εγώ προσωπικά, επιφυλάσσομαι, πρέπει να αποφανθεί ο τοπικός Επίσκοπος και να μας πεί αν το Τραχώνι είναι αληθινό θαύμα, ή όχι. Νομίζω όμως ότι η Εκκλησία της Κύπρου απεφάνθη, αν ισχύουν όσα διαβάζω στο ιντερνετ επί του θέματος, αρνητικά.

«Οσο για το γέροντα, δεν μου κάνει σε αγράμματο παππούλη που θέλανε να τον περάσουνε. Ασυρματιστής επι εμφυλίου ήταν, αν θυμάμαι καλα; Σημαίνει ότι ο τυπάς δεν ήταν αγράμματος, ούτε ανόητος και επιπλέον ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης. Λογικό είναι ένας τέτοιος άνθρωπος να έχει κοννέ με την εξουσία, να μαθαίνει κρατικά μυστικά -ΚΑΙ μέσω της εξομολογήσεως- και να κάνει επιτυχημένες "προφητείες" χάρη στα κοννέ και τις γνώσεις του.»

Κοίτα, ο παππούλης ο Παΐσιος, ήταν όντως αγράμματος αλλά σοφός χάρη στην «άνωθεν» σοφία, και δεν τον έβαζαν κάτω ούτε 10 πτυχιούχοι! Πήγε μια φορά ένας γιατρός και του έλεγε ότι δεν υπάρχει Θεός. «Γιατρέ, είσαι πιο ανόητος κι από μία σαύρα. Θες να στο αποδείξω;» Ο Γιατρός τα έχασε!! Φωνάζει ο Γ.Παΐσιος σε μια σαύρα που έτυχε να βρίσκεται εκεί: «Πές μου, υπάρχει Θεός;». Και η σαύρα σηκώθηκε στα πίσω πόδια της, και ένευε με το κεφάλι «ναι»! Ο Γιατρός «έμεινε» και μαλάκωσε η απιστία του.
Επιπλέον: Ο Γ.Παΐσιος, αν και είχε προσωπική πρόσκληση από τον Χριστό 3 φορές να γίνει ιερέας, δεν ήθελε (αρνήθηκε αξιώματα κ.α.) και έμεινε απλός Μοναχός, Μεγαλόσχημος. Που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ. Παρηγορούσε, άκουγε, συμβούλευε, θεράπευε, συνέτρεχε, βοηθούσε.

Και φυσικά ήταν πάμπτωχος σε όλη του τη ζωή. Σκελετωμένος από τις νηστείες και τις αγρυπνίες, με πολλές αρρώστιες, συνέχιζε να προσεύχεται στο θεό να πάρει ο ίδιος (o Γ.Παΐσιος)την ασθένεια από τον αδελφό του που τον επισκέπτονταν! Με τέτοια αρχοντιά πνευματική βοήθαγε ο Γ.Παΐσιος τον αδελφό του, εμένα, εσένα. Δεν άφηνε να μπαίνουν στο κελλί του να προσκυνούν τις εικόνες, για να μην του αφήνουν «ευλογίες» (χρήματα) και τον κατηγορήσουν για Χριστέμπορα.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο Γέροντας ήταν συνεπής Μοναχός, αγαπούσε τον πλησίον του, δεν επεδίωκε τη δόξα αλλά τη θυσία και την ταπείνωση. Ο Θεός του χάρισε την προόραση κάποιων γεγονότων, για να βοηθηθούμε στην πίστη και να προετοιμαστούμε. Ειδικότερα ορισμένες προφητείες του Γέροντα, ήταν τόσο συγκεκριμένες που είναι αποδείξιμες / διαψεύσιμες, και ως εκ τούτου ανήκουν στην επιστήμη! Π.χ.: Σε αυτή τη γενιά θα γίνει ο Γ’ παγκόσμιος πολεμος. Ο πόλεμος θα γίνει σε δύο «ημίχρονα». Το β’ ημίχρονο θα κρατήσει 3 μέρες. Η μεγάλη σφαγή θα γίνει στην Κων/λη. Όλα θα ξεκινήσουν από εισβολή των Ρώσων στην Τουρκία. Η Ελλάδα θα βγεί σχεδόν αλώβητη από τον Πόλεμο αυτό, θα είμαστε θεατές. Η Κων/λη θα μας παραδοθεί, χωρίς επέλαση του στρατού μας. Θα ακολουθήσει μια νέα κατάσταση, που πολύς κόσμος θα πιστέψει στην Ορθοδοξία. Ο καυγάς θα γίνει για τα "έξι μίλια" της υφαλοκρηπίδας.

Αυτά είναι απολύτως συγκεκριμένα γεγονότα, και καθώς προσδιορίζονται σε μια περίοδο χρονική πολύ συγκεκριμένη, μένει να αποδειχτεί αν θα γίνουν ή όχι!

Ερώτημα: Γιατί ο Θεός μας αποκαλύπτει τα μελλούμενα; Απάντηση: Για να προετοιμαζόμαστε δια της μετανοίας, για να μη φοβηθούμε βλέποντας τα γεγονότα να πλησιάζουν και για να τονώνεται η πίστη μας.

Προσοχή όμως: Υπάρχουν πολλοί ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες! Ειδικά ορισμένοι, σπέρνουν τον πανικό και εκφοβίζουν τον κόσμο, για να τον πάρουν μέλος στις αιρέσεις τους!! Να είμαστε προσηλωμένοι στο Θεό και Εκείνος θα μας φωτίσει να διακρίνουμε το πνεύματα.

(δεν μπορώ να αφήσω τον αγαπητό der meister χωρίς καλοπροαίρετο διάλογο, γι αυτό ξεφεύγω λίγο απο το θέμα του blog, ήτοι τον Δ.Λ.)
Blogger Unknown, at 5:30 PM  
κ. αριθμονοήμων, σας ευχαριστούμε για την αφιέρωση

κ. πεταλωτά, οι προφητείες εκπληρώνονται με τον γνωστό τρόπο ούτως λη άλλως.

κ, spy, o καλλικάτζαρος είχε προβλευθεί πριν 394827847824 χρονια στα αρχαία ορθόδοξα ελληνικά χειρόγραφα.

κ. sourfou, και ο Προφήτας μπάοκ είναι κατά δήλωσή Του. Διαβάζετε ωροσκόπια όλων των ειδών, είναι της ίδιας προφητικής αξίας με τον καντηΛανάφτη, Θα δείτε πότε θα έρθει ο κόκκινος πλανήτης κοντά.

κ. δε μασάτε, θα ασχοληθούμε με το θέμα δεόντως, σε προσεχή ποστ.

κ. banοησον, είστε βλαξ.

κ. μογγολοπολεμιστή, ο ορθόδοξος αλεξανδρος παρ' όλο το αβυσσαλέο χασμα που μας χωρίζει και παρ όλο που είναι ιδεολογικός διώκτης μας, γράφει τις πληθωρικές του απόψεις, αρκετές φορές με σεβασμό και αυτό το εκτιμούμε. Διαφωνούμε φυσικά στις αρχές, στο δόγμα, στη μεθοδολογία, στη διαλεκτική, στη λογική και στο τελικό συμπέρασμα, εκτός σπανίων περιπτώσεων, αλλά αυτό είναι άσχετο.

κ. υπερευλόγησον, τα ίδια καλαμαράκια τα βλογούσαν στη λαϊκή έξω από το κάστρο μας. καμμιά δεκαριά πετάξαν κατά τη κόκκινη μηλιά... συμπτωματικό???

κ. προτηγανισμένα λουτσοι κλπ... η δικιά μας προφητεία είναι ότι ολοι θα προφητευσουμε κατι στη ζωή μας. όλοι προφήτες είμεθα.

κ. μάγισσα, συμφωνούμε σχεδόν σε όλα εκτός του συνωμοσιολογικού που μας φαίνεται λίγο λιακοπουλικό. Οι δυο τελευταίες γραμμές λένε πολλά. Προσοχή γιατί υπερίπτανται κοσμοσφαίρες και η αλήθεια στις μέρες μας τιμωρείται με μηνύσεις κατάρες κλπ.

κ. zaphod, ουχί δεν είστε ο παλιοδυτικός νοστράδαμος. Μάλλον αρχαία σύββιλα είστε. Κάντε κι άλλες προφητείες.

κ. sourfou, κι άλλη μία...
αφού πρώτα νυχτώσει σήμερα βράδυ.
Blogger funEL, at 6:31 PM  
@alexandros: Ομολογώ πως είσαι ευγενέστατος και με στέρεη σκέψη. ΑΝ όμως, όπως είπε και ο funel διαφωνούμε από την βάση και πέρα (ίσως και πριν την βάση), δεν έχει να κάνει. Μακάρι όλοι οι θρήσκοι να ήταν τέτοιοι....
Πάντως το είχε πει ο Νίτσε καλύτερα. Όταν περιστρέφεις την ζωή σου γύρω από το "μετά", το μηδέν, το θάνατο, τότε στερείς την ζωή από το νόημά της.

@funel: Προφητεύω μηνύσεις :-Ρ

Α, η "γενιά" γενικώς θεωρείται ένα διάστημα 20-25 χρόνων (δηλ το μέσο διάστημα από την γέννηση μέχρι την εποχή που η νέα γενιά "παίρνει τα ηνία") άρα...ο καιρός γαρ εγγύς... Πότε το είπε ο Παϊσιος; Μην συμπέφτει με το 2024;;;;

Υ.Γ.: Δεν έχω τπτ με τον κάθε άγιο ή "άγιο". Με το όλο σύστημα όμως έχω....
Blogger Zaphod, at 7:28 PM  
κ. alexander.
Τα πληθωρικά γραπτά σας, θα μπορούσαν αν συνεχίζατε να γεμίσουν πολλές βιβλιοθήκες. Φανταστείτε όμως ολόκληρες βιβλιοθήκες φυσικής ιστορίας που να στηρίζονται σε μια παραδοχή: Ας πούμε στη παραδοχή ότι η γη ειναι επίπεδη.
Τότε όλο της το περιεχόμενο είναι νομοτελειακά λάθος. Έτσι ακριβώς βλέπουμε τη προφητολογία απ' όπου κι αν προέρχεται.
Βάζετε πολλές αυθαίρετες προϋποθέσεις - δόγματα και βγάζετε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα συμπεράσματα - αποτελέσματα.
Δεν θα ασχοληθούμε ξανά περί θεού, χάριτος, ηθικής , αγιότητος Παϊσίου κλπ. Σας έχουμε δηλώσει ότι κινούμαστε στο πλαίσιο της πραγματικότητας.
Ένα μόνο. Ξέρετε τι λέει κάποιος θεωρητικός σας? Αν υπάρχουν θαύματα είναι απόδειξη της ατέλειας του θεού. Σκεφτείτε το.
Αν υπάρχουν προφητείες, βάσει της δική σας θεο-λογικής, αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόδειξη της αυτοαναίρεσης του απόλυτου τελολογικού χαρακτήρα του δημιουργήματος. Αποδεικνύουν μόνο με την ύπαρξή τους, την αναγκαιότητα διορθώσεων με την επέμβαση του υποτιθέμενου τέλειου θείου στο αντικείμενο της τέλειας δημιουργίας. Είναι ο υποτιθέμενος θεός σας ατελής?

Μέσα σε όλο το κείμενό σας βλέπουμε πλήθος κλασικών θεολογικού χαρακτήρα αντιφάσεων. Είναι εμφανείς. Δεν θα επεκταθούμε.

Μερικές ερωτήσεις επί του θέματος.
ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ που συνεχίζει να μοσχοπουλά θαύματα και προφητείες από το τραχώνι λεμεσσού, παρ' όλη την απόφαση της ιεράς συνόδου (και που βρίζει τους θεολόγους που "θολολογούν", γιατί δεν του συμφέρει?):

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ 7/7/99

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η Ιερά Συνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης “σημείων”, σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμμιά επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ” και “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”.

Η Ιερά Συνοδος καλεί το λαο να επιδείξει νηφαλιότητα, ακράδαντη πίστη στο Θεο και εμμονή στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, χωρίς να παρασύρεται από ανθρώπους που πλανώνται και από άλλες αφελείς διαδόσεις, οράματα και προφητείες.

Η αστάθεια και η ακαταστασία των καιρών μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον και η ανατροπή των αξιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι φυσικό να ωθούν πολλούς σε αναζήτηση νοήματος ζωής. Δεν θα πρέπει όμως αυτοί να παγιδεύονται σε διδασκαλίες και πράξεις ανθρώπων, που δρουν για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, διδασκαλίες που είναι ξένες προς την ορθόδοξη πίστη μας. Αντίθετα θα πρέπει περισσότερον να στρέφονται προς την Εκκλησία και την αυθεντική διδασκαλία Της.

Αναφορικά με τις διάφορες “προφητείες” που διαδίδονται για συντέλεια του κόσμου, η διδασκαλία του Χριστού είναι ξεκάθαρη. “Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν...” (Ματθ. ΚΔ’ , 36). Εξ ίσου σαφής ήταν και η σύστασή Του προς αυτούς τούς ίδιους τούς Αποστόλους: “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία” (Πράξ. Α’ ,6-7).

Η Ιερά Συνοδος καλεί τούς πιστούς να μην παρασύρονται από όσους, είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια η αφέλεια επιχειρούν να τούς παραπλανήσουν. Ας εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για μια συνειδητή χριστιανική ζωη μέσα στην Εκκλησία και τα Μυστήριά της, κι ας μην ξεχνούμε ότι: “ Θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός”. (Α’ Κορ. Γ’ 11)


(ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ 8/9/99 ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)

http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp?sitema=1&sitem=11&isue=11&artid=220



Κάποιον που ισχυρίζεται ότι η μετάφραση των εβδομήκοντα έχει παραποιήσει τη βίβλο (εβραϊκός ανθελληνικός δάκτυλος, για να αποκρύψουν ότι ο Χριστός είναι έλληνας)

Κάποιον που εκδίδει πλήθος μυστικιστικών (αιρετικών κατά την ορθοδοξία που εκπροσωπείτε), και κυρίως ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ (ΑΙΡΕΤΙΚΟ)ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ?

Κάποιον που λοιδωρεί τον αρχιεπίσκοπο (που είναι για σας ανώτατη επί γης αρχή), γιατί δεν βγάζει από τους θόλους των εκκλησιών το τρίγωνο μασωνικό μάτι των ιλλουμινάτι?

Κάποιον που ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ, σε οτιδήποτε γίνει ή δεν γίνει βάσει "θεϊκού σχεδίου?"

Κάποιον που προτείνει κάποιον θεό όχι πανανθρώπινο αλλά ελληνοκεντρικό, προωθεί τον "περιούσιο λαό", το μίσος για τους έχθρούς, εβραίους κλπ?

Κάποιον που μπερδεύει τους αρχαίους θεούς με χριστούς και αγίους.


Μπορούμε να γράψουμε ένα ολόκληρο κατεβατό αιρετικών θέσεων που με το προκάλυμμα της δήθεν ορθοδοξίας, κάποιος λαϊκιστής νεοεθνικοσοσιαλιστής ξεπουλάει θρησκεία και ιστορία, για τη τεράστια αχόρταγη κοιλιά του.

.... Ας μην επαναλαμβανόμαστε. Είσαστε πολύ μπερδεμένος κ. Αλέξανδρε. Είναι εμφανές πως και γιατί σας μπερδεύει ο απατεώνας. Δεν μπορείτε να ασκήσετε, λόγω θρησκείας, πραγματική κριτική. Το κατανοούμε.
Αλλά γιατί δεν εφαρμόζετε την θεολογική σας μέθοδο για τον Λιακόπουλο? Τι σας εμποδίζει να δείτε, όχι μόνο τις φανερές απάτες και παραπληροφόρηση, αλλά και τις πασιφανέστατες αιρετικές του θέσεις?

Ξέρετε, έχουμε ξεκινήσει αυτό εδώ το μπλογκ με διάθεση κριτικής σάτιρας, πολύ καλοπροαίρετα και ευχάριστα. Δεν καταλαβαίναμε το βάθος και το εύρος της σήψης του απατεώνα και των ομοϊδεατών του. Μετά με τον καιρό και με όλες τις ενέργειές του, νόμιμες (μήνυση) και παράνομες (καλύτερα να μην ξέρετε) τον γνωρίσαμε καλύτερα. Είναι πολύ χειρότερος απ' όσο φαίνεται. Είναι καθαρά υπονομευτής της θρησκείας της ιστορίας του πολιτισμού μας. Πολύ πιο ύπουλος και πολύ πιο επικίνδυνος από κάθε "νεοταξίτη" (τς τς τς), "μογγόλο", "ανθέλληνα" κλπ κλπ εξιλαστήρια θύματα - φανταστικοί εσθροί. Τέτοιοι ακριβώς, οργώναν την Γιουγκοσλαβία πριν την διαλύσουν (και τα ρίξουν στον αιώνιο διαβολικό κακό αμερικάνο).

Περί προφητειών θα επανέλθουμε με ειδικό ξεβρακωτικό ποστ. Απ ότι προφητεύουμε, εδώ θα είστε.
Blogger funEL, at 7:51 PM  
κ. Zaphod, "όποιος πολεμάει το τραχώνι... κλπ"
Να σας πω ενα μυστικό? Ο γέροντας του Προφήτη, αυτό το είπε... για μας
δεδομένου ότι πάτο πιάνουμε (με κάποια ιδιαίτερη ειδική εκδοχή). Άρα οι Προφητεία επαληθεύεται σχεδόν καθημερινά (εξαρτάται από τις διαθέσεις του πάτου).

+οπατοςγαργαρβαθύς+
Blogger funEL, at 8:46 PM  
γεροντά μου, τελειωμό δεν έχουν τα ιερά σαβουροπακέτα. Αναρωτιέμαι πού την βρίσκει πια τόση έμπνευση ο περί ου ο λόγος.
+γλυστρίδαέφαγονμπαζοβιβλίαέγραψον+
Blogger Pastaflora, at 9:50 PM  
...το 'πε το 'πε ο παπαγάλος...ε...συγνωμη ο Γέροντας, πριν απο λίγο στο extra3:
"Εμείς δε λέμε προφητείες, κάνουμε πολιτικές προβλέψεις"
Ω, ναι γέροντα αυτό κι εμείς πιστεύαμε εξ' αρχής. Μαλιστα θα κάνω κι εγώ μια πολιτική πρόβλεψη:
Βλέπω το χοντρό να κατεβαίνει σε ψηφοδέλτιο βουλευτής σύντομα.
Με τι κομμα δε χρειάζεται να πω, μια είναι η κλούβα του μπόγια, αυτή μαζεύει όλα τα κοπρόσκυλα...
Τωρα που θα γίνουνε μαζι οι δύο Πασχαλιές δε φοβάμαι πλέον τίποτε.
Δεκαετία του 30 στη Τζαμαικα κάποιοι τρελαμένοι απ' το πολυ χασίσι κυρήξανε το Σελασιέ Μεσσία.
Εδώ τι πίνουνε τα παλικάρια γέροντα;
Anonymous Anonymous, at 10:05 PM  
Η ΔΙΚΗ ΓΑΡΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007
Blogger funEL, at 10:11 PM  
Φαίνεται πως τα πόστα-κομπόστα του Καρατζαφέρη (γιατί από μόνος ο Προφήτης δεν διαθέτει και τόσα κοννέ για να κάνει μια τέτοια κίνηση), δεν είχαν την κατάλληλη ισχύ ούτως ώστε να κάνει κάτι ανάλογο και στο blogger.com, που είναι και ο οικοδεσπότης του funΕL..

+αυτέςοικουμπαριές+
Blogger SPY, at 10:54 PM  
Zaphod said: «Ομολογώ πως είσαι ευγενέστατος και με στέρεη σκέψη. ΑΝ όμως, όπως είπε και ο funel διαφωνούμε από την βάση και πέρα (ίσως και πριν την βάση), δεν έχει να κάνει. Μακάρι όλοι οι θρήσκοι να ήταν τέτοιοι....
Πάντως το είχε πει ο Νίτσε καλύτερα. Όταν περιστρέφεις την ζωή σου γύρω από το "μετά", το μηδέν, το θάνατο, τότε στερείς την ζωή από το νόημά της.»
Φίλε zaphod, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ευγενής και καλόπιστος είσαι και σύ, ως φαίνεται. Όσο για τη στέρεη σκέψη, διακρίνω πολλούς γράφοντες στο blog του φίλου Funel με ανεπτυγμένη ορθολογική – επιστημονική σκέψη, αλλά και ευφυϊα, και χαίρομαι γι’ αυτό!
Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: Ο Χριστιανός ζεί καλά σε αυτή τη ζωή, και μετά πάει στον Παράδεισο και ζεί για πάντα! Το «καλά» δεν αποκλείει τα βάσανα και τις δυσκολίες, όμως έρχεται η θεϊκή παρηγοριά και η στεναχώρια μαλακώνει, φεύγει, νιώθει ο πιστός τη ζεστασιά του Χριστού ακόμα και μέσα στα προβλήματα. Είναι ΑΙΡΕΤΙΚΗ η «πνευματιστική» άποψη που απορρίπτει την υλική διάσταση (η αίρεση αυτή ονομάζεται Μανιχαϊσμός και καταδικάστηκε από την Εκκλησία). Ο Χριστιανός ζεί και ενεργεί, Πνευματικά αλλά και υλικά, έχοντας δε μια υγιή πνευματική σχέση με το Χριστό, μπορεί και απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο, ξέροντας ότι δεν υπάρχει θάνατος! Συνοπτικά, ο Χριστιανός ζεί ήδη από αυτή τη ζωή τον Παράδεισο.

Funel said: «ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ που συνεχίζει να μοσχοπουλά θαύματα και προφητείες από το τραχώνι λεμεσσού, παρ' όλη την απόφαση της ιεράς συνόδου (και που βρίζει τους θεολόγους που "θολολογούν", γιατί δεν του συμφέρει?)»
Η απόφαση της Εκκλησίας της Κύπρου, αν ισχύει η μεταφορά που κάνει το site «Πατροκοσμάς», σαφώς και είναι αρνητική για το Τραχώνι! Αυτό άλλωστε και το αναφέραμε νωρίτερα:
Alexander said: «Νομίζω όμως ότι η Εκκλησία της Κύπρου απεφάνθη, αν ισχύουν όσα διαβάζω στο ιντερνετ επί του θέματος, αρνητικά.»

Επομένως: Ο Λιακόπουλος στην περίπτωση αυτή δρά αυτόνομα, και εμμένει σε κάποιο «προφητικό θαύμα» που οι αρμόδιοι Επίσκοποι (αλλά και ολόκληρη η Ι.Σύνοδος της Κύπρου) έκριναν ως ΑΠΑΤΗ. Αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη, καθώς εάν όντως είναι ΑΠΑΤΗ το Τραχώνι, τότε ο ίδιος διαδίδει ΠΛΑΝΕΣ στο λαό του Θεού. Η ευθύνη του είναι κυρίως πνευματική. Αναρωτιέμαι: Ο Πνευματικός του, τι του λέει; Πέραν αυτού, επειδή υπάρχει καταφανώς και το υλικό κέρδος, υπεισέρχεται και ιδιοτέλεια. Θα σας εξομολογηθώ μια συζήτηση, που είχα με έναν εκδότη που γνωρίζει το Λιακόπουλο. Μου ανέφερε, ότι καθένα από τα βιβλία του Λ. επειδή είναι προχειρογραμμένα και με μεγάλους χαρακτήρες, σε απλό χαρτί, κοστίζει περί το 1 ευρώ έκαστο. Επομένως, και 19 ευρώ να πουλάει το πακέτο με 5-6 βιβλία, πάλι έχει κέρδος. Όπως είπα όμως, αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη αν στο όνομα του κέρδους ταΐζει πλάνες το λαό.

Κάτι άλλο σχετικά με τον Λ.: Με προβληματίζει το συνοθύλευμα Ορθοδοξίας, Ελληνισμού, ουφολογίας, παραδοξολογίας, που παρουσιάζει η γκάμα των βιβλίων του. Για τους Ορθόδοξους π.χ. το θέμα UFO είναι ξεκάθαρο: Είναι σατανικές φαντασίες (Γέροντες Παΐσιος και Πορφύριος).

Funel said: «[Πώς χαρακτηρίζετε] Κάποιον που λοιδωρεί τον αρχιεπίσκοπο (που είναι για σας ανώτατη επί γης αρχή), γιατί δεν βγάζει από τους θόλους των εκκλησιών το τρίγωνο μασωνικό μάτι των ιλλουμινάτι?»
Το εν λόγω σύμβολο (τρίγωνο με ένα μάτι στη μέση) συμβολίζει τη Θεότητα (Ο Πανθόπτης Οφθαλμός) και κάτι παραπάνω ξέρει η Ιερά Παράδοση που το τοποθέτησε εκεί. Επίσης, εμείς οι Ορθόδοξοι δεν έχουμε Πάππα, η Εκκλησία μας διοικείται Συνοδικά ως εκ τούτου ο Αρχιεπίεκοπος είναι Πρώτος μεταξύ Ίσων, και ο Πατριάρχης ακόμα τον ίδιο βαθμό έχει, του Επισκόπου. Οι διακρίσεις είναι διοικητικές. Κεφαλή της Εκκλησίας μας είναι ο Χριστός, οι δε προεξάρχοντες είναι μεν ηγέτες, αλλά υπο την έννοια που ήθελε ο Χριστός, που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, για να τους διδάξει την πραγματική ηγεσία: Ταπείνωση, αφιέρωση, θυσία.

Funel said: «[Πώς χαρακτηρίζετε]Κάποιον που προτείνει κάποιον θεό όχι πανανθρώπινο αλλά ελληνοκεντρικό, προωθεί τον "περιούσιο λαό", το μίσος για τους έχθρούς, εβραίους κλπ?» Το δίχως άλλο, τα περί μίσους και περί ελληνοκεντρικού Θεού είναι μια ΑΙΡΕΤΙΚΗ άποψη, καθώς ο ίδιος ο Θεός έδωσε εντολή στον Απόστολο Παύλο να διδάξει τα Έθνη, και συνεπώς η ορθοδοξία μας είναι Οικουμενική. «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη» ήταν η εντολή του Αναστημένου Χριστού προς τους μαθητές Του. Έχω δεί Ορθόδοξους ιερείς νέγρους, και πολύ τους χαίρομαι, γιατί δεν υπάρχει «βάρβαρος ή Έλλην, άνδρας ή γυναίκα» για το Χριστό. Όλοι είμαστε παιδιά Του. Όσο για τους αλλόθρησκους, εκεί φαίνεται ο Χριστιανός, στην αγάπη για τον ξένο, τον άπιστο. Αν αγαπάμε μόνο τους δικούς μας, τι όφελος έχουμε;

Funel said: «[Πώς χαρακτηρίζετε]Κάποιον που ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ, σε οτιδήποτε γίνει ή δεν γίνει βάσει "θεϊκού σχεδίου?» εδώ νομίζω ότι πάμε στα όρια του γραφικού…

Γιατί πιστεύετε ότι η ορθοδοξία μας εμποδίζει από το να είμαστε κριτικοί; Κάθε άλλο. Το «μην κρίνετε» σημαίνει «μην καταδικάζετε ηθικά τον άλλο για τις πράξεις του», διότι ίσως κι εσείς στη θέση του να κάνατε τα ίδια. H αμαρτία όμως σαν πράξη, σαφώς είναι καταδικαστέα. Αποφεύγουμε όμως να καταδικάσουμε ηθικά τον πλησίον. Τα μόνα που δεν επιδέχονται κριτικής, είναι τα δόγματα, επειδή είναι Θεόπνευστα. Κατά τα λοιπά, όποιος νομίζει το Χριστιανό άβουλο πρόβατο, σφάλλει. Βέβαια θα πεί κανείς, ότι περιοριζόμαστε από το να μη διαπράττουμε αμαρτίες και να εφαρμόζουμε τις εντολές του Θεού. Αν σκεφτούμε την έννοια της αμαρτίας ως απόκλιση από τις «προδιαγραφές υγιούς λειτουργίας του ανθρώπου», τότε ξεφεύγουμε από την απαγόρευση και πάμε στην προειδοποίηση.Π.χ., αν ρίξεις ένα ποτήρι νερό πάνω στο M/B του Laptop, μην πείς μετά ότι δε δουλεύει! Παρόμοια, ο Δημιουργός μας ενημερώνει για τη φύση μας (κυρίως για την Πνευματική φύση μας) και τι να αποφεύγουμε για να «λειτουργούμε» υγιώς.

Ο Θεός όλων μας, δεν είναι ατελής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχει πεπρωμένο! Όλα είναι τρεπτά, όλα είναι αντιστρεπτά όταν ο άνθρωπος αρνηθεί το θέλημα του εγωϊσμού και των παθών του, και ζητήσει τη Θεία καθοδήγηση στη ζωή του. H προφητεία ενημερώνει, προειδοποιεί, αποκαλύπτει, πάντα προς το πνευματικό όφελος του πιστού. Γιατί αυτό αποδεικνύει την ατέλεια του Θεού; Καλόπιστα το λέω, δεν το αντιλαμβάνομαι.

Η διαπίστωση του φίλου Funel ότι ο Λιακόπουλος αναμιγνύει Αλήθεια, φαντασία και ψέμμα, ότι δηλαδή το βιβλιοπωλείο του είναι ένα super market, είναι σωστή. Πουλάει τα πάντα. Άραγε ο εκδότης δεν έχει ευθύνη για το τι πουλάει; Κάτι ακόμα: Ο Λιακόπουλος διεκδικεί ένα ρόλο πάνω από του απλού τηλε-βιβλιοπώλη, εξελισσόμενος σε τηλε-περσόνα. Σήμερα π.χ. τον είδα σε πρωϊνή εκπομπή, special guest λόγω του Ποδοσφαιρικού Αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας! Εμείς όλοι είμαστε εδώ, για να ασκούμε καλόπιστη κριτική σε όσα μας «σερβίρει»!
Blogger Alexander, at 11:50 AM  
@alexandros: Και να θέλω να τσακωθώ μαζί σου δεν μπορώ. Επιμένω όμως. Η ζωή είναι εδώ, τώρα και όχι σε ένα αόριστο "μετα" για το οποίο υπάρχουν ΜΟΝΟ ευσεβείς πόθοι. Και μην ακούσω ως απάντηση εδάφια από την Αγ. Γραφή διότι πολύ απλά ΔΕΝ τα πιστεύω. Κατά τα άλλα χαιρομαι για την κουβέντα που γντ εδώ μέσα και που αποδυκνύει πως ο προφήτης δεν είναι μονο επικίνδυνος λογικά-επιστημονικά-εθνικά αλλά και θεολογικά!

love&kisses
zaphod
Blogger Zaphod, at 12:34 PM  
alexander ενας ή πολλοι (συγνώμη επειδη εχω χάσει το μπουσουλα).
Θα ήθελα αυτα που γραφεις εδω να τα πείτε και στο εκκλησίασμα. Ετσι ακριβώς οπως τα διατυπωνετε. Αυτο το αναφέρω γιατι αυτο ειναι το tarjet group του Λιακόπουλου, οχι εμεις.
Ελπιζω μονο να μην αυτοαναιρεθειτε στη συνεχεια καθοτι διδασκοντας τη κριτικη σκεψη πέσετε στο άτοπο της "θεικής αποκάλυψης"
Anonymous Anonymous, at 3:33 PM  
Αγαπητοί Funel

Με μεγάλη μου ευχαρίστηση διαπιστώνω οτι χριστιανόπληκτοι δεν εγκατέλειψαν το blog σας. Για καιρό τώρα και επι ματαίω τριγυρνούσα σε διάφορα γνωστά blog με την ελπίδα να συναντήσω εναν...μόνο εναν εστω (;p) χριστιανοπληκτο! Διότι κακα τα ψέμματα, τα σχόλια ενος χριστιανόπληκτου είναι σπαρταριστικά αστεία!!! Σαν μάνα εξ'ουρανού (εξ'internet στην προκειμένη ;p), μεσα σε μια δύσκολη μερα με δουλειές και τρεξίματα. Είχα αρχίζει να πιστεύω οτι είχε πέσει κάποια εντολή και είχαν εξαφανηστεί όλοι. Οχι όμως, είναι εδω και επιμένουν! ;-ppppp

@alexander
αγαπητε κύριε

Τα πιστεύω σας, όπως απορρέουν απο τα γραπτά σας σχόλια (μιας και ως δια μαγείας..εεε...θείας πρόνειας ήθελα να πω δε διαθέτεται κάποιο Blog ή google account), τα σέβομαι απεριόριστα. Θέλετε να πιστεύται σε μια βλακεία? Κανένα πρόβλημα, είναι επιλογή σας να πιστεύται οτι θέλετε. Θα σχολιάσω όμως τα άλλα γαργαλιστικά που λέτε όπως για παράδειγμα αυτο:

"οι δε προεξάρχοντες είναι μεν ηγέτες, αλλά υπο την έννοια που ήθελε ο Χριστός, που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, για να τους διδάξει την πραγματική ηγεσία: Ταπείνωση, αφιέρωση, θυσία."

ή αυτό:

"Όσο για τους αλλόθρησκους, εκεί φαίνεται ο Χριστιανός, στην αγάπη για τον ξένο, τον άπιστο. Αν αγαπάμε μόνο τους δικούς μας, τι όφελος έχουμε;"

Κύριέ μου, που νομίζεται οτι μιλάτε? Σε ποιούς και σε ποιά εποχή? Μήπως μιλάτε σε ενα μάτσο απο αγράμματους χωρικούς δυο-τρεις αιώνες πρίν?? Οχι κύριέ μου δε μιλάτε σε τέτοιους! Μιλάτε σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ποιότητα του ελληνορθόδοξου ιερατείου και την παγκόσμια ιστορία. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε παρα πολυ καλα οτι σύσωμο το ανώτερο ιερατείο είναι ενα μάτσο συμμοριτών και ληστάρχων, που τους τρέχουν τα σάλια για κωλαράκια αγορακίων και ουδεμία σχέση έχουν με τις διδαχές (καλές ή κακές είπαμε δεν τις σχολιάζω) του Χριστού σας! Οσο για το μεγαλείο των χριστιανών απέναντι στους αλλόπιστους...ε αυτό πάει στο διάολο πια! Εαν αυτα που έκαναν οι χριστιανοι τα θεωρείτε μεγαλέιο, τοτε ο Χιτλέρ είναι ο πιο μεγαλειώδης ηγέτης ever! Αυτο που ονομάζεται εσείς κ. alexander μεγαλείο, εγω το ονομάζω body-count και ως προς αυτο όντως οι χριστιανοι είναι μεγαλειώδεις ;-ppp!!!
Blogger sourfou, at 7:04 PM  
Φίλε zaphod,
είναι φανερό ότι είσαι καλότροπος και διαλλακτικός άνθρωπος!

Κατανοώ ότι σου φαίνεται κάπως νεφελώδες το "μετά" ("επέκεινα του κόσμου ετούτου") ενώ η παρούσα ζωή φαίνεται πιό χειροπιαστή και επιβάλλεται δια των αισθήσεων. Δεν ξέρω αν σου γεννήθηκε ποτέ η επιθυμία να πάς στο Αγ.Όρος, έστω και για να απολαύσεις το υπέροχο φυσικό τοπίο (και να "αποτοξινωθείς" λίγο απο τις γυναίκες!!!). Πολλοί που το έπραξαν, έλαβαν τις απαντήσεις που ήθελαν.

Το δίχως άλλο, αυτή η προσωρινή ζωή δέν είναι "για πέταμα" αλλά για να την απολαμβάνουμε υγιώς και να ασκούμαστε στα έργα της αρετής! Η μόνη μου ένσταση είναι να μή θεωρούμε "απόλαυση" της ζωης, το να κυλιόμαστε στα πάθη μας, διότι μετά την πληρώνουμε! Π.χ. επί 2 μήνες (Δεκέμβρη - Γενάρη) κάθε βράδυ είχα κολλήσει και έτρωγα μια ωραία κρέπα σοκολάτα απο το μαγαζί της γειτονιάς. Ήταν απολαυστικό, δε λέω, αλλά ξύπνησα μια μέρα και είχα πάρει 4 κιλά! Οπότε τώρα, προτιμώ τις σταφιδούλες και σιγά - σιγά αδυνατίζω... (που και πού ξυπνάει το ... τέρας αλλά θυμίζω στον εαυτό μου το πάχος, και αντιστέκομαι... θέλει αγώνα όμως!)

Μια μικρή συνομωσιολογική παρένθεση: Πληροφορήθηκα απο πολύ μεγάλο προμηθευτή τροφίμων ιδιωτικών νοσοκομείων (catering), ότι οι Πολυεθνικές Τυποποιημένων Τροφίμων (ειδικότερα στα σνάκς, σοκολάτες, γαριδάκια κ.α.) θέτουν τριμηνιαίους στόχους αύξησης των δεικτών παιδικής παχυσαρκίας! Και επιστρατεύουν τεράστια τμήματα marketing για το σκοπό αυτό! Συμπληρώνω: Μήπως βάζουν στα σνάκς και τίποτα εθιστικές ουσίες, όπως κάνουν και οι καπνοβιομηχανίες; Δεν έχω στοιχεία για τα παραπάνω, απλά μεταφέρω μια πληροφορία απο ειδικό άνθρωπο του χώρου.

(μια μικρή παρεκτροπή απο το κυρίως θέμα μας, τόν Δ.Λ., πρός χάριν του ευγενούς διαλόγου).
Blogger Alexander, at 7:18 PM  
@alexandros: Με έχουν πεί πολλά στην ζωή μου, αιθεροβάμων, κάφρο, ούννο, κατεδαφιστή, απόλυτο. Το διαλλακτικός και καλότροπος καλά ακούγεται! :-)))

Το επέκεινα δεν μου φαίνεται ναφελώδες, μου φαίνεται ανύπαρκτο και μαύρο. Όσον και αν μου αρέσει η ευγένειά σου επιμένω πως διαφωνούμε, ίσως και πριν την βάση...
Για το Άγιο όρος μου το έχουν πει και άλλοι και η απάντησή μου είναι στερότυπη: Εδώ είναι η ζωή. Εδώ είναι η κοινωνία μου. Άσε που η γυναικεία παρουσία μου ανεβάζει την ψυχολογία! Αν θέλω "συμβουλές" και οδηγίες θα τις αναζητήσω ΕΝΤΟΣ και όχι εκτός κοινωνίας δε πα να χουν και ένα φωτοστέφανο 213 μέτρα! Θεωρώ την θρησκεία και την πίστη γενικώς φάκα με τυρί το...αργότερα. Η καλογνωμία που βλέπω να έχεις και εσύ δυστυχώς δεν πάει σε συμφωνία θέσεων. Ο sourfou δεν έχει άδικο, αν και είναι περισσότερο απότομος απ' ότι πρέπει. Νομίζω πως και ο funel απάντησε πειστικά νωρίτερα. Η (θέληση για) γνώση με την πίστη ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις!!
Φιλικά.
Blogger Zaphod, at 7:34 PM  
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007

Κε Εκδότα και ημέτεροι συνεργάτες,

Παρακαλείσθε όπως λάβετε γνώση της κατ'εξακολούθησιν και απροκάλυπτης εμφανίσεως του, καίτοι νεοφανούς,
εν λόγω λογοτέχνη/εκδότη εξ'αλλοδαπής, σε πληθώρα ελληνικών ιστοτόπων του διαδίκτυο, εν παραδόξω υποκρύπτοντα μηνύματι, πολλώ μάλλον σκανδαλίζουσι τα χρηστά ήθη, καθώς διαφαίνεται προσεχής έλευσις εκδοτικού έργου αυτού εις τα καθημάς.

Ώς εκ τούτου, καλείσθε όπως πράξετε άμεσα τα δέοντα με μεγίστην προσοχήν, επιφέροντας πλήγμα αυτού, ίνα πληρωθή η ρήσις και να αναχετιστεί η νέα αλλότρια μελανή φορβάδα, ωσαύτως.

Καίτοι της ως άνωθεν συγγεγραμμένης παρακλήσεως, επιφυλαττόμεθα δια προσεχήν συμπληρωματικήν ανάρτησιν.

Διατελώ υπόχρεος,

Γ.Τ. (τηλ. 210-4914216)
Anonymous Anonymous, at 8:10 PM  
ΥΓ. Φοβούμαι ότι ο δαίμων της ηλ.τυπογραφίας αφήρεσε την υπερσύνδεση, ως εκ τούτου, όπου εν λόγω, όρα David Santos.
Anonymous Anonymous, at 8:19 PM  
Αγαπητε/ή sourfou,
Το… «Χριστιανόπληκτος» θυμίζει «κεραυνόπληκτος», «σεισμόπληκτος», και γενικώς φυσικές καταστροφές. Αλλά ο απλός άνθρωπος του Θεού, που αγαπάει το Χριστούλη και προσπαθεί να ζήσει κατά το Ευαγγέλιο, να αγαπάει τον πλησίον του, να μην αδικεί, να μην κάνει το κακό, να κάνει το καλό, να ευεργετεί, να ελεεί, να βοηθάει, να είναι ταπεινός, συμπονετικός, ανεκτικός, υπομονετικός, κάθε άλλο παρά «φέρνει την καταστροφή»! Από κοινωνικής σκοπιάς, είναι ωφέλιμος και «συνεκτικός», δεν είναι καταστροφικός!

sourfou said «δε διαθέτεται κάποιο Blog ή google account»
Κι όμως διαθέτω! Αν και δεν πραγματεύεται μόνο θρησκευτικά θέματα. Με ένα «κλίκ» στο όνομά μου, θα το βρείτε. Ομολογώ όμως ότι πολύ υπολείπεται του διάσημου funel σε σχεδιασμό και επισκεψιμότητα!

sourfou said «Θέλετε να πιστεύτε σε μια βλακεία? Κανένα πρόβλημα, είναι επιλογή σας να πιστεύτε οτι θέλετε.»
Βλακεία η Πίστη μας; Μου θυμίζετε το Ευαγγέλιο «Τοις δε Έλλησι μωρία». Δηλαδή, η Πίστη μας σε ένα Θεό που Πάσχει, Σταυρώνεται και Ανασταίνεται, για τους αρχαίους Έλληνες φαινόταν μωρία, βλακεία. Αν και μετά άλλαξαν γνώμη, και χιλιάδες Έλληνες μαρτύρησαν για το Χριστό, ενώ εκατομμύρια πίστεψαν έκτοτε και βαπτίστηκαν στο Όνομά Του. Τι άλλαξε; Οι αιτιοκρατικοί και «λογικοί» Έλληνες, άνοιξαν τα μάτια της ψυχής τους και δέχτηκαν ένα υπερφυσικό φωτισμό, που τους έπεισε εμπειρικά για την ορθότητα της αποκεκαλυμμένης Χριστιανικής Πίστης.

sourfou said «Κύριέ μου, που νομίζετε οτι μιλάτε? Σε ποιούς και σε ποιά εποχή? Μήπως μιλάτε σε ενα μάτσο απο αγράμματους χωρικούς δυο-τρεις αιώνες πρίν? Οχι κύριέ μου δε μιλάτε σε τέτοιους!»
Κάθε άλλο, ασφαλώς γνωρίζω ότι συμμετέχω σε μια δημόσια συζήτηση με άτομα που διαθέτουν ελεύθερο και κριτικό πνεύμα, μια οξυδερκής ομάδα.

sourfou said « Μιλάτε σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ποιότητα του ελληνορθόδοξου ιερατείου και την παγκόσμια ιστορία. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε παρα πολυ καλα οτι σύσσωμο το ανώτερο ιερατείο είναι ενα μάτσο συμμοριτών και ληστάρχων»
Δυστυχώς η αμαρτία έχει εισχωρήσει ακόμα και στο Ιερατείο μας. Ο Γέρων Παΐσιος έλεγε: «- Ο προφήτης Ηλίας τροχάει καί ετοιμάζει τήν μαχαίρα του! Καί μάλιστα πρώτα θ΄ αρχίσει από τούς Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες, καί μοναχούς!
-- Καί από τούς λαϊκούς πάτερ Παϊσιε...
-- Τά δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τά δικά μας είναι αμαρτήματα.» [πηγή: http://www.rel.gr/index.php?rpage=paisios&rpage2=showkeimeno.php&link_id=16 ]
Ας φροντίσουμε όλοι, λαϊκοί και Ιερείς, να ζούμε με τον τρόπο που ο Χριστός θέλει. Ακόμα και ΕΝΑΣ άγιος άνθρωπος να απομείνει, η παρουσία του ΚΡΙΝΕΙ τους υπόλοιπους. Ο καθένας να κοιτάξει την ψυχή του, και οι διεφθαρμένοι ιερείς το ίδιο διότι θα δώσουν λόγο. Υπάρχουν όμως και Άγιοι Ιερείς. Και αν θέλεις να σου γνωρίσω 2-3.

«Οσο για το μεγαλείο των χριστιανών απέναντι στους αλλόπιστους...ε αυτό […] πια! Εαν αυτα που έκαναν οι Χριστιανοι τα θεωρείτε μεγαλείο, τοτε ο Χιτλέρ είναι ο πιο μεγαλειώδης ηγέτης ever!»
Αν αναφέρεστε στην Ιερά Εξέταση και στις Σταυροφορίες, συμφωνώ απολύτως,είναι αποτρόπαια εγκλήματα, δεν είναι πράξεις αγάπης και ανεκτικότητας, κάθε άλλο. Ευτυχώς στην Ορθοδοξία δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, ή τουλάχιστον σε τέτοια έκταση. Είπαμε: Ρατσισμός και μισαλλοδοξία, και θρησκευτικές διώξεις δεν υπάρχουν στη διδασκαλία του Χριστού μας! Ο «πλησίον» είναι ο οποιοσδήποτε, καλούμαστε όμως ειδικά να αγαπήσουμε τον εχθρό μας! Αλλά ας τα πεί καλύτερα, Εκείνος που «τα πάντα εν Σοφία εποίησε»:

Ματθαίος 5/ε 47,48: «Εγώ όμως σας λέω: Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς που σας καταρώνται και κάνετε το καλό σε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε σε όσους σας διώκουν. Για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας του ουράνιου, που ανατέλλει τον ήλιο του σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει σε δικαίους και αδίκους. Γιατί αν αγαπήσετε αυτούς που σας αγαπούν, τι μισθό έχετε; Και οι Τελώνες δεν κάνουν το ίδιο; Και αν χαιρετάτε μόνο τους φίλους σας, τι περισσότερο κάνετε; Και οι Τελώνες το ίδιο κάνουν. Να είσαστε λοιπόν τέλειοι, όπως ο Πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος». Εξάλλου και αυτό να μην ήταν, πουθενά δεν λέει ο Χριστός «μισείτε τους υπόλοιπους».
Blogger Alexander, at 8:40 PM  
..οι κύριοι Κακαοθνάκης και Λιακόπουλος χαριεντίζονται ΤΩΡΑ στο κανάλ ΑΛΦΑ..

Ποιος μιλά για κομματικές/ιδεολογικές/κλπ διαφορές..?..
Blogger Rodia, at 8:50 PM  
τι ιερό μέλισμα, τι ύμνος, θεόπνευστο έργο.....

+ζωή σε μας+
Blogger nahames nakanamoko, at 8:55 PM  
Εχω ενα γνωστό που εχει ενα ξαδερφο που εχει ενα θειο που ειναι κολλητος ενος τύπου που ειδε τον Χριστό φαντάρο, στις Διαβιβάσεις. Το παραθέτω διότι ειναι ενα σοβαρο θέμα προς συζήτηση.

Fnord
Anonymous Anonymous, at 11:03 PM  
Έχω ένα γνωστό που δουλεύει σε ψυχιατρείο και ο κουμπάρος του μπατζανάκη του ξαδέρφου της ανηψιάς μου μου είπε ότι περνάς συχνά από εκεί anonymous.
Anonymous Anonymous, at 11:12 PM  
Είπε ο Αλέξανδρος:
"Πληροφορήθηκα απο πολύ μεγάλο προμηθευτή τροφίμων ιδιωτικών νοσοκομείων (catering)"
^ άγνωστος, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, και εμείς πρέπει να πιστέψουμε τον Αλέξανδρο που του είπε ο άγνωστος προμηθευτής που του είπε ο υ ότι...

", ότι οι Πολυεθνικές Τυποποιημένων Τροφίμων (ειδικότερα στα σνάκς, σοκολάτες, γαριδάκια κ.α.) θέτουν τριμηνιαίους στόχους αύξησης των δεικτών παιδικής παχυσαρκίας!"

Διότι φυσικά οι πολυεθνικές άλλη όρεξη δεν είχαν από το να παχαίνουν τα παιδιά για να τους φωνάζουν, να ξυπνήσει και καμιά ΕΕ να τις πάρει ο διάολος. Δεν βάζουν παχυντικά επειδή είναι φθηνά. ΌΌΧι, τα βάζουν για την ΠΟΡΩΣΗ, επειδή είναι πράκτορες της Pendex (για όποιον έχει παίξει Wyrm). Λίγη σοβαρότητα...


"Συμπληρώνω: Μήπως βάζουν στα σνάκς και τίποτα εθιστικές ουσίες, όπως κάνουν και οι καπνοβιομηχανίες;"

Μήπως έβαζαν στη δικιά σας κρέπα σοκολάτα ή ό,τι ήταν, παραισθησιογόνα και λέτε τέτοια πράγματα;

"Δεν έχω στοιχεία για τα παραπάνω, απλά μεταφέρω μια πληροφορία απο ειδικό άνθρωπο του χώρου."

Ναι, και τώρα το θυμηθήκατε στο άσχετο, είπατε να πείτε κι ένα καλαμπούρι! Μπα, εγώ νομίζω ότι (όπως το είπε και ο Churchman, πανεπιστημιακός με πίστη, θα σας άρεσαν τα γραπτά του, αλλά αυτός είχε μυαλό στο κεφάλι του και δεν έλεγε μπούρδες) "προσπαθείτε να μετατρέψετε ένα πρόβλημα (το ότι η φθηνή τροφή και οι εύκολες θερμίδες παχαίνουν τα παιδιά) σε κατάσταση επείγοντος (ότι το κάνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ, είναι πράκτορες του διαβόλου) μπας και μαζέψετε κάποιον (ΕΛ-ίθιο πανικόβλητο) με το μέρος σας". Εχμ... το ίδιο δεν έκανε και ο Μπους που τρόμαζε τα αμερικανάκια ότι θα τα φάνε οι κακοί τρομοκράτες και τον ξαναψήφισαν παρά το ότι δεν είχε κάνει ΤΙΠΟΤΑ αξιοπρεπές; Μήπως χρησιμοποιείται τις τακτικές των ιδεολογικών "εχθρών" σας, κύριε Αλέξανδρε;
Anonymous Anonymous, at 11:31 PM  
xm, werewolf ήθελα να πω, όχι wyrm^^
Anonymous Anonymous, at 11:37 PM  
Αθλιος ο Λιακοπουλος, εμπαθης και εσυ και κακογουστο χιουμορ
Anonymous Anonymous, at 2:40 AM  
Πάω να ξεθάψω τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες...

+πουσκαταταεβαλα;+

@Martingale
"Αθλιος ο Λιακοπουλος, εμπαθης και εσυ και κακογουστο χιουμορ"

Σε κάθε πράγμα αναλογεί το αντίστοιχο και όχι παραπάνω...
;-)
Blogger Artanis, at 3:01 AM  
Αλλα και εμενα πως μου έχει δωθει η εντυπωση πως βρίσκεται αναμεσα μας ρασοφορος, υψηλόβαθμος και μαλιστα σε διατεταγμενη υπηρεσία; (να επαναφερει τα πρόβατα στο μαντρί) Θεωρίες συνομωσίας; Μπα δε νομίζω :-)
Anonymous Anonymous, at 9:19 AM  
κ. pastaflora, δεν είναι θεόπνευστο, Σημείο και Θαύμα που ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΠΟΥ ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Απόδειξη ότι είναι Άγιος Ένας και μοναδικός. Ο Ιερός τηλεπλασιέ Άγιος Λιακούριος.

κ. Taklamakan, εδώ πίνουν "το αθάνατο κρασί του '24". Ο Ιερός απατεών Λιακούριος έχει αρχίσει την εκστρατεία Του.

κ. SPY, είναι φανερό. Όπου τον παίρνει παριστάνει τον λέοντα (Τσιπρόπουλος). Όπου δεν τον παίρνει γλύφει (κανάλια, εξουσίες).
Αυτό το θεωρεί πονηριά του Οδυσσέα κατά δήλωσή Του. Οι κουλτουριαραίοι το ονομάζουν "θρασύδειλο και πρόστυχο"


κ. Alexander, Πολλά γράφετε σαν κήρυγμα και θα σας το ξαναπούμε. Αυτό το μιαρό και διωκόμενο μπλογκ ασχολείται με σκουπίδια παράνοια βλακεία κλπ. Όλα αυτά θα μπορούσατε να τα γράψετε στο μπλογκ σας. Ειλικρινά λυπούμεθα που εκθέτεται τις απόψεις σας εδώ και όχι κάπου αλλού συμβατότερα. Έτσι δίνετε παράδοξη εντύπωση, ανοιχτή σε υποχθόνιες σκέψεις.
Χαιρόμαστε που επιτέλους απαντήσατε από την δική σας πλευρά και υποθέτουμε την πλευρά του δόγματος που αντιπροσωπεύετε για τον προφήτη απατεώνα Λιακόπουλο. Η επίσημη εκκλησία γιατί δεν παίρνει θέση επι του θέματος? Μήπως της συμφέρει τώρα ο λαϊκισμός του? Μήπως είναι μέρος της? ή διαπλεκόμενος ΚΑΙ με αυτήν?
Ανεβάστε αυτή την αναλυτική σας άποψη για τον Λιακόπουλο στο μπλογκ σας, συμπαρασταθείτε στον Τσιπρόπουλο όταν δικάζεται. Κάντε κάτι πρακτικό εκτός από προσευχές στον κλήρο που μάλλον ανήκετε. Αποδείξτε πρακτικά αυτά που λέτε.


κ. Zaphod, τουλάχιστον ο alexander εκφράζει την άποψη μιας πανανθρώπινης αγάπης, χωρίς μίση και εθνικισμούς. Το ότι δεν συμφωνούμε με τη φαντασίωση του θεού δεν μας χαλάει καθόλου ν' ακούμε αυτού του είδους το λόγο, παρά τις κραυγές παραθρησκευτικών να καίνε βιβλία, να σπάνε κινηματογράφους, θέατρα, να αναθεματίζουν ανθρώπους, να μηνύουν και άλλα χριστιανικά.

κ. Taklamakan, συμφωνούμε. Δυστυχώς η αντίφαση είναι η βάση κάθε θρησκείας.

κ. sourfou, ναι είναι αλήθεια. Ο alexander αν και αφιέρωσε πύρινο ποστ για το μιαρό μας μπλογκ, δεν είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Ζηλωτές φανατικοί και ηλίθιοι του είδους ήταν κάποτε κάποιοι dim και απαστράπτωντες, αν τους θυμάστε. Αλλά έχει ενδιαφέρον...

κ. Γ.Τ., ???

κ. Rodia, πυκνώνει τις εμφανίσεις και εντείνει τις δημόσιες σχέσεις εν όψει δικαστηρίου. Μπορεί να κρυφτεί η πουτάνα? με όλο το σεβασμό στις πουτάνες που είναι απέιρως τιμιότερες του Αγίου Τηλεπλασιέ.

κ. nahames nakanamoko, η Δίκη γαργαρ εγγύς. Ζωή του λόγου του.

κ. the goo goo führer, "σ' αυτό το μπλογκ που μπήκατε ελπίδα δεν υπάρχει" (παραφθορά Δάντη)

Martingale, σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το νόημα και την αισθητική του Προφήτη. Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι, να αγγίξουμε έστω, το πάθος, το μίσος, το φανατισμό, το ρατσισμό, τη παράνοια, το φασισμό, κλπ του Προφήτου. Περιοριστήκαμε μόνο στο Πάθος. Επίσης κάναμε τρομερή προσπάθεια για το κιτς εμετικό αποτέλεσμα αυτού του μπλογκ. Ελπίζουμε ότι κάτι καταφέραμε

Artanis said... Που είστε εσείς? Έχουμε πάρει ειδικά σφουγκαρόπανα τεντόπανα βλογημένα από τον γέροντα +παρανόησον+. Άντε γιατί η Θεία Δίκη ετοιμάζεται.
Blogger funEL, at 9:49 AM  
Άμα καθόταν η Επίσημη Εκκλησία να ασχολείται με τον κάθε παρουσιαστή ή συγγραφέα με τον οποίο διαφωνεί, δε θα έμενε ούτε ένας ιερέας να λειτουργήσει. Ασχολείται-και λογικά- μόνο με όσους έχουν μεγάλη απήχηση.

Οι (νορμάλ) πιστοί σαν άτομα είναι μια χαρά. Οι θρησκειες 'χάλασαν' όταν απέκτησαν μυριαδες μικρους κανονες που δεν αναφέρονταν στο αρχικο προσπέκτους. Που το λέει να μην πλενόμαστε συχνά;;; Τα μισά δόγματα όμως το έχουν συμπεριλάβει ώς "ταπεινότητα του σώματος και έλλειψη ματαιοδοξίας". Ενώ οι αρχικοί κανόνες προέβλεπαν καθάρσεις, βαπτίσεις και γενικά ό,τι έχει σχέση με πλατσούρισμα οι επίσημες θρησκευτικές ηγεσίες ανά τόπο/εποχή το έκαναν νομικό έγγραφο το δογμα, όλο υποσημειώσεις και ψιλά γράμματα. Από εκει προέρχονται τα θρησκευτικά χάλια, όχι άπό την ταση του ανθρώπου να μεταθέτει τα προβλήματά του σε υπερφυσικά όντα.
Σαν πολιτική ή κοινωνική δύναμη είναι που δημιουργούν προβλήματα οι πιστοί. Σταυροφορίες και Ιερά Εξέταση είναι επιτεύγματα των πολιτικών, του υψηλόβαθμου κλήρου και του φανατισμένου όχλου. Ο οχλος φανατίζεται από διάφορα πράγματα, όχι μόνο από τη θρησκεία. Ακόμα κι αν εξέλιπαν οι θρησκείες αύριο το πρωί, φοβάμαι πως θα συνεχίζαμε να ακούμε για φανατισμένο όχλο.

Ο Λιακόπουλος δεν προάγει τη θρησκεία αλλά ο,τιδήποτε άπτεται του μεταφυσικού, του υπερφυσικού και όλου του περιεχομένου των xfileς, εδώ που τα λέμε. Θα πρεπε να αισθανόμαστε τυχεροι που το κάνει με γραφικό τροπο και εκτιθεται, αντι να το προβάλλει σοβαροφανώς και να τον εμπιστευονται οι τηλεθεατές του δελτίου των 8.
Blogger christina, at 12:21 PM  
This comment has been removed by the author.
Blogger Alexander, at 12:57 PM  
Αγαπητέ funel,
με μεγάλη μου χαρά να συμπαρασταθώ στον Τσιπρόπουλο, καθώς απο ότι έχω πληροφορηθεί διώκεται επειδή απλά και μόνο έβαλε ένα link του blog σας στη σελίδα του!! Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι "αστυνομικίστικη" μέθοδος, για εκφοβισμό, και δυστυχώς παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές… Μήπως έχετε κάποιο link για να μάθω λεπτομέρειες επί του συγκεκριμένου θέματος;

Παραθέτω και τα (επί του θέματος) λόγια του Κυρίου: «εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με» (Ματθ. κε, 36) και «εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. κε, 40).

Συμφωνούμε, ο Χριστιανός φαίνεται στην πράξη, όχι στο "Κύριε, Κύριε"! Ιδού και πάλι ο λόγος του Χριστούλη μας: «Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς.» (Μτ.7:21).

Θα ήθελα να τονίσω ότι παρόμοιες προσπάθειες συμπαράστασης σε άδικα κατηγορούμενους (όπως στους ΑΔΙΚΩΣ και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συλληφθέντες φοιτητές την προ – προηγούμενη Πέμπτη), προσφέρουν μια μεγάλη ηθική βοήθεια. Ιδού και μια μαρτυρία από τους συγκεκριμένους συλληφθέντες φοιτητές :
«Περάσαμε ευτυχώς μετά από χίλια βάσανα από τον εισαγγελέα (πράγμα που σήμαινε ότι θα περνάγαμε αυτόφωρο), ο οποίος πρωτοφανώς ήρθε στη ΓΑΔΑ παρόλο που ο νόμος λέει ότι δεν μετακινείται από την έδρα του και ότι οι κατηγορούμενοι πάνε σ’ αυτόν. Να χιλιοευχαριστήσω εδώ όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έξω από τη ΓΑΔΑ. Τους ακούγαμε έξω από το παράθυρο του εισαγγελέα που ήταν στον 6ο όροφο να φωνάζουν και ήταν απίστευτη η ψυχολογική βοήθεια (στο διάδρομο που μέναμε δεν είχαμε παράθυρα). Η αλληλεγγύη βοηθά πραγματικά πολύ και είναι ανεξάρτητη κομματικών φραγμών.» [πηγή: http://solidarity0803.wordpress.com/ ]

Όσον αφορά στο «κήρυγμα», από σεβασμό στους συνομιλητές μου καλούμαι να απαντώ στις ερωτήσεις / σχόλια που κοπιάζουν για να υποβάλλουν προς εμένα, και επειδή συχνά η θεματολογία τους περιλαμβάνει και Πνευματικά θέματα, αναπόφευκτα «ξεφεύγω» από τη θεματολογία του blog. Συγχωρέστε με, παρακαλώ, και αναγνωρίστε μου φιλότιμες προσπάθειες να παραμένω «εντός θέματος»!

Θα ήθελα εν κατακλείδι να διαμαρτυρηθώ διότι στο video που παραθέτετε, ο Λιακόπουλος αναμιγνύει την άγια μορφή του Γέροντος Παϊσίου με το βιβλίο του Λ. «Ο καιρός γαρ εγγύς» το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στις προφητείες του Τραχωνίου. Οι εν λόγω Προφητείες, είπαμε ότι (κατά πάσα πιθανότητα) είναι αποκηρυγμένες ως ΑΠΑΤΗ από την Κυπριακή Εκκλησία. Επίσης, με κανένα τρόπο δε σχετίζεται ο Γέρων Παΐσιος με τις προφητείες αυτές, ούτε με το βιβλίο. Κάνουμε και εμπόριο με παραπλανητικές διαφημίσεις, εκμεταλλευόμενοι την άγια και σοβαρή μορφή του Γέροντα Παϊσίου τώρα, κ.Λιακόπουλε;
Blogger Alexander, at 2:02 PM  
Συγγνώμη πάτερ που επεμβαίνω, αλλά αν ενθυμούμαι καλώς ο κύριος Λ αφήνει απροκάλυπτα να εννοηθεί ότι οι Γεροντάδες του Αγίου Όρους που του εμπιστεύτηκαν τις προφητείες τους λίγο πριν εκλείψουν είναι οι Παίσιος και Βατοπεδινός.
Επίσης και ένας έτερος Άγιος, Κυπριακής καταγωγής, ο Ιωάννης Τραχωνίτης της Λεμεσού.
Επίσης από αυτά που λέει συμπεραίνω ότι αυτοί οι Γέροντες είναι και οι θεματοφύλακες της αρχαίας γνώσης των EL που προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλέψει το Βατικανό, αλλά σε πείσμα των νεοταξιτών παρέδωσαν στον προτελευταίο ορθόδοξο ηγέτη, το Βλαδίμηρο Πούτιν (πριν την έλευση του μεγίστου Ιωάννη του Βασιλέα, φυσικά).
Ο Πούτιν τώρα κατά πόσο φιλεύσπλαχνος σαν ορθόδοξος ηγέτης είναι πιστεύω ότι έχουμε εμπεδώσει όλοι άριστα, άλλωστε φοίτησε και στα καλύτερα σχολεία της KGB. Είμαι πάντως σίγουρος ότι αν ήταν αυτοκράτορας επί Βυζαντίου θα ήτο ένας ακόμα Άγιος της Ορθοδοξίας.
Η Ελληνική Εκκλησία δε, ποιεί την νήσσα, γιατί πιστεύω πως έχει εντολές εκ του προκαθήμενου της να μη βλάψει τα τσιράκια γνωστής πολιτικής παράταξης.
Όσον αφορά πάντως την αξιέπαινη σας προσπάθεια προσηλυτισμού μας εις τους εκκλησιαστικούς κόλπους, θα ξανά-αναφέρω ότι είναι άτοπη. Αφού δε πατήσαμε τη φλούδα ως έφηβοι είναι πλέον αργά. Πάντως εσείς συνεχίστε, εμείς δεν ενοχλούμαστε. Αντιθέτως εμπεδώνουμε ότι εκκλησιαστικοί κύκλοι και κύκλοι συνομωσιολόγων χρησιμοποιούν κοινά θέματα και επιχειρηματολογία.

+τα σέβη μου+
Anonymous Anonymous, at 3:13 PM  
@ Alexander

Φίλε Alexander, το ότι ο Λιακοπουλος έμπλεξε τον Παΐσιο με τις προφητείες του Τραχωνίου, αυτό είναι λεπτομέρεια.

Ο Προφήτης έχει μπλέξει τους πάντες με τα πάντα.
Όσο πιο άσχετο είναι ένα πράγμα με ένα άλλο, σε βιβλίο του Προφήτη θα τα δεις συνδεδεμένα (για να μη πω και αλληλοεξαρτώμενα).
Blogger SPY, at 6:35 PM  
http://elawyer.blogspot.com/2006/06/blog-post_22.html

:-)
Blogger Rodia, at 12:04 AM  
http://kapodistriako.uoa.gr/stories/print.php?id=011_ne_01

:-)
Blogger Rodia, at 12:23 AM  
http://www.philology.uoc.gr/courses/2002-2003/gr.htm

ΒΥΦΦ 209 - Η σάτιρα στο Βυζάντιο
----------------
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12477&m=S10&aa=1

---------------
http://66.102.9.104/search?q=cache:B-GBuSbKrQYJ:www.moec.gov.cy/mesi/ekpaideutiko_yliko/pdf/programmatismos_neon_ellinikon_alykeiou.pdf+%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1+%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82&hl=en&ct=clnk&cd=21&gl=gr

Η Σάτιρα, Ε.Π. Παπανούτσου, (ΘΚ σσ. 147-151)
---------------
http://www.xkatsikas.gr/ASEP/asep20061224a.php

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Α.Σ.Ε.Π. 2007
Blogger Rodia, at 12:46 AM  
http://rodiat7.blogspot.com/2007/03/blog-post_25.html


:-) XPONIA ΠOΛΛA :-)
Blogger Rodia, at 8:20 AM  
Δε σε επισκέπτομαι συχνά, επειδή το θέμα του Λιακό δε μ' ενδιαφέρει και πολύ(πέρα απ' τα όρια της πλάκας για κάποια δευτερόλεπτα)ΟΜΩΣ εκτιμώ βαθύτατα αυτό που κάνεις και έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου στο δικαστικό αγώνα που σε σέρνει αυτός ο εθνικοβαρεμένος.
Να 'σαι καλά!
Blogger 0comments, at 12:14 PM  
Αγαπητή Rodia, σε ευχαριστούμε για τις ωραίες σου παραπομπές στο θέμα της σάτιρας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα μου φάνηκε το γεγονός ότι έχει εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου, που φαίνεται να υπεισέρχεται στην ουσία της διάκρισης των εννοιών «σάτιρας» και «δυσφήμισης».

Αγαπητέ the goo goo führer, όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να αναφέρω δημόσια την πηγή μου, καθώς πρόκειται περί γνωστού προσώπου στο χώρο της μαζικής εστίασης. Συνεπώς, δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να τεκμηριώσω όσα σας παρουσίασα! Ακόμα δε περισσότερο, νομίζω ότι διακρίνεται με σαφήνεια η πληροφόρηση που σας μετέδωσα, από τις δικές μου (αυθαίρετες) εικασίες (περί εθιστικών ουσιών στα τυποποιημένα τρόφιμα).

Taklamakan said... «αν ενθυμούμαι καλώς ο κύριος Λ αφήνει απροκάλυπτα να εννοηθεί ότι οι Γεροντάδες του Αγίου Όρους που του εμπιστεύτηκαν τις προφητείες τους λίγο πριν εκλείψουν είναι οι Παΐσιος και Βατοπεδινός.»

Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών! Aπ’ όσο γνωρίζω, ο Λιακόπουλος από καιρού εις καιρόν αναφέρει τις προφητείες του Γ.Παϊσίου και του Ιωσήφ του Βατοπεδινού. Όμως, προσοχή: Ο Γέροντας Παΐσιος δεν είχε κανένα «μυστικοσύμβουλο» ή κληρονόμο ! Ό’τι είχε να πεί το έλεγε στους επισκέπτες του, στις μοναχές της «Σουρωτής», δεξιά και αριστερά. Κανένας μη καπηλεύεται τον άγιο αυτό άνθρωπο και συνεπή μοναχό, παρουσιάζοντας εαυτόν ως «εξ απορρήτων» του Γέροντα! Για το Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό, δεν ξέρω - δεν απαντώ.
Blogger Alexander, at 12:31 PM  
Λυπούμεθα που δεν απαντάμε προσωπικά, αλλά λόγω της Θείας Δίκης του Προφήτη πάνσεπτου Αγίου Λιακουρίου εναντίον του Αντ. Τσιπρόπουλου είμεθα στη Τακλαμακάν συλλέγοντες πληροφορίες από την Λευκή αδελφότητα.
Blogger funEL, at 10:35 AM  
Για να καταδειξω οτι αστεια αυτα που γραφετε

καποιος εβγαλε τον Λιακοπουλο ντηλερ της Ροσομποροεξπορτ. Ειμαι σιγουρος οτι ο Πουτιν θα εβρισκε καλυτερους ντηλερς απο τον Λιακοπουλο.
Αυτο που με ενοχλησε δεν ειναι οτι γινεται σατιρα-κριτικη αυτη ειναι θεμιτη, αλλα προπαγανδα και προσωπικη εμπαθεια. Δεν μπορεις να βαζεις αποσπασματα απο ομιλιες Χιτλερ η ξυλοδαρμο απο σκινχεντ την ωρα που μιλαει ο Λιακοπουλος. Μπορει να ειναι εθνικιστης οτιδηποτε θελετε αλλα δεν εχει πει ποτε χαιλ χιτλερ, ουτε στην χιτλεργιουγκεντ ανηκε, ουτε εχει ταγματα ασφαλειας. Αυτο ειναι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ και του βαζετε νερο στο μυλο. Αντι να τον πολεμησετε με επιχειρηματα τον χαρακτηριζετε απλα. Αποψη μου ειναι καλως θα σας μυνησει διοτι η κριτικη-σατιρα γινεται εμπαθεια, προπαγανδα και ψευδος.
Ολα μπορει να ειναι ο Λιακοπουλος, ναζι και να ειναι δεν το εχει δειξει δημοσια και ειναι αστοχο να του το προσαπτετε
Anonymous Anonymous, at 6:34 PM  
Κάποιοι άνθρωποι εδώ καταφέρθηκαν εναντίων των πιστευώντων στο Θεο. Να μη πιστεύουν είναι θεμιτό αλλά, στ'αλήθεια, δεν είναι άδικο να κατηγορούν ΟΛΟΥΣ όσους το κάνουν; Είναι γνωστό ότι οι μαζικές εκδηλώσεις περιέχουν πολύ σαβούρα άρα ολίγον αναμενόμενη η εικόνα του ποιμνίου... Αλλά τί χρωστάω να ακούω προσβολές κάθε φορά που κάποιος, κάνοντας χρήση δημοσίου βήματος, σηχτιρίζει με κομπλεξισμό προερχόμενο από εμπειρίες τραύματα.
Νομίζω τέλος ότι οι άνθρωποι χωρίζονται ευκρινέστερα σε σκεπτόμενους και μη, παρά σε πιστούς και άπιστους.

Καλή συνέχεια funELs!

Υ.Γ. Πίστευε και μή ερεύνα; Η έρευνα χαρίζει γνώση, αλλά η πίστη ευτυχία, ακόμα και όταν δεν είναι πίστη σε Θεό...
Anonymous Anonymous, at 1:03 AM  
Γεια χαρά ...
Μπορεί νάναι πλανεμένος, λωποδύτης κλπ ο Λιακόπουλος, αλλά εσείς που χαίρεστε πούχουμε φτάσει σ'συτήν την κατάσταση τι είστε;;;
Γιατί να μην πιστέψουμε ότι είστε πράκτορες του των οχτρων και των τσιρακίων αυτών;
Φράγκα έχουνε εξ άλλου πολλά, πράκτορες μπόλικους, γιατί να μην είστε απ αυτήν την κάστα όπως οι ο β ρ ο ι του ιού της Ελευθεροτυπίας;
Για δοκιμάστε να προωθήσετε μήνυμα που να περιέχει τις λέξεις -ε-β-ρ-α-ι-ο-ς- και σ-ι-ω-ν-ι-σ-μ-ό-ς σε κάθε γλώσσα να δείτε τι φίλτρα και τι λογοκρισία γίνεται, θα δείτε να μπλοκάρεται το ανέβασμα μηνύματος.
Γιατί να μην είστε πράκτορες του σ-ι-ω-ν-ι-σ-μ-ο-ύ και της -μ-α-σ-ω-ν-ί-α-ς-;;;
Αν πάλι είστε Έλληνες ΄και γράφετε τέτοια και με αυτό τον τρόπο τότε είναι γνωστό ότι πλέον έχουν επιτύχει του σκοπού τους πλήρως οι οχτροί μας. Φτιάξανε μια ξεφτιλισμένη ομοφυλόφιλη και λεσβιακή γεννιά και τώρα είναι εύκολο να μας ξεκάνουνε, αφού πάρουν κάθε πόρο στα χέρια τους, εργοστάσια, μέταλλα, υποδομές, φαρμακοβιομηχανία, εμπόριο με τα κωλοκαταστήματά τους, με τις διεθνείς εταιρείες, τώρα δε με τη ΝΔ σε συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ του -εβ-ρ-α-ί-ο-υ- σημίτη του ομοφυ... γιωργάκη, του αθλίου Τσίπρα, του προδοτικού ΚΚΕ που έδωσε η ΝΔ 1 εκ ευρώ, και λοιπών ...
Ανοίξτε και λίγο το μυαλό σας να κατελάβετε τι γίνεται...
κτός κι αν είστε βέβαια πράκτορες οπότε τη δουλειά σας κάνετε.
Βέβαια είναι γνωστό ότι αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη ...
Anonymous Anonymous, at 3:21 PM  
Προς τον FunEL et al:

Είσαι νούμερο απίστευτο μεγάλε, στο ίδιο επίπεδο με τον Προφήτη Λιακό που τόσο κοροιδεύεις.

Δεν έχεις στη ζωή σου τίποτε καλύτερο να κάνεις απο το να ασχολείσαι με ένα νούμερο, όντας νούμερο και σύ ο ίδιος.

Βάζω στοίχημα φίλε, πώς όλη σου η ζωή είναι η οθόνη του υπολογιστή σου. Είναι απίστευτο πόσοι καμμένοι κυκλοφορούνε στο ιντερνετ τελικά.

Ασχολήσου με το Λιακόπουλο εσύ μεγάλε και με το μικρό σου φίλο (σε έχει φάει η μ....).

Get a life.

-Υπόλογος-

ΥΓ: Και πούσαι, κόψε τα κυριλίκια (κεριά και λιβάνια) μικροαστέ λελέ, σε κάνουνε να δείχνεις πιο γελοίος απ' ότι είσαι.
Anonymous Anonymous, at 11:42 PM  
Ζουν ανάμεσά μας!!


Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν παράξενα και τραγελαφικά γεγονότα στις εκδόσεις Λιακόπουλος (ΑΣΑΝΑ ΕΠΕ). Ναι, καλά διαβάσατε! Σε αυτόν τον εκδότη που παπαριά@@ τα μυαλά των ανθρώπων με ιστορίες για Νεφελίμ, Ελοχίμ και άλλους αγρίους. Το τρέξιμο πάει σύννεφο! Δρομολόγια των εξωτερικών διανομέων από Πέραμα μέχρι Σούνιο και από Γλυφάδα μέχρι Ωρωπό… Μόνο δρομολόγια από την κοίλη Γη μέχρι τις πολυκατοικίες στον πλανήτη Άρη δεν έχουν γίνει ακόμα -αν και τα μεταφορικά που χρεώνει στους πελάτες για τέτοιες αποστάσεις είναι-… Συνεχής και έλεγχος με τηλέφωνα αλλά και παρακολούθηση από κάμερες στην αποθήκη. Ολόκληρη βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων… Και μέσα σε όλο αυτά να πλήρωνε και καμιά υπερωρία! Κατά δήλωση του ιδίου, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται αφού «νέα παιδιά είστε, αντέχετε».Και οι πουτινιές δεν τελειώνουν εδώ.


Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία

Οι εκδόσεις Λιακόπουλος θεώρησαν πως μπορούν να απαλλαγούν από το περιττό εργατικό-μισθολογικό κόστος. Έτσι, πριν μερικές μέρες προχώρησαν σε μια συνειδητά σχεδιασμένη ενέργεια. Αφού πρώτα μείωσαν τους μισθούς (περιορισμός των bonus) και εντατικοποίησαν τρομερά τη δουλειά, εν συνεχεία ανακοίνωσαν στους διανομείς ότι από εδώ και στο εξής καταργούνται οι συμβάσεις με το ΙΚΑ (μέσω οικιοθελούς-υποχρεωτικής παραίτησης) και μετατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις σε ΤΕΒΕ δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αντίθετη άποψη δεκτή : ΑΠΟΛΥΣΗ. Και αυτό έγινε τελικά. Όσοι συνάδελφοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν τα νέα δεδομένα (τηλεφωνήτριες, διανομείς) απολύθηκαν, συνολικά έξι στον αριθμό και έπεται συνέχεια. Απειλές σε όσους συμμετείχαν στις απεργίες, αναγκαστικές άδειες σε δηλωμένες απεργίες, απόλυση συναδέλφου στις 18 Μάρτη, μια μέρα πριν την απεργία, συμπληρώνουν το αντιδραστικό σκηνικό.


Δεν τρώμε βαλανίδια

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους! Ελαστικές σχέσεις, εξοντωτική δουλειά και μισθοί πείνας συνθέτουν τη μίζερη πραγματικότητα που ζούμε σαν εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, η επέκταση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και οι συντάξεις των 500 ευρώ διαμορφώνουν ένα ζοφερό μέλλον.
Η μόνη λύση είναι ο συλλογικός αγώνας για τα δικαιώματά μας, για όλα όσα μας ανήκουν. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκωθούμε από καναπέδες-ντιβάνια-κρεβάτια-πολυθρόνες και να βγούμε στους δρόμους. Να οργανωθούμε στο σωματείο μας και συλλογικά να διεκδικήσουμε την ανατροπή των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

Για το ζήτημα των συναδέλφων στις εκδόσεις Λιακόπουλος, διεκδικούμε:
-Καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων από ΙΚΑ σε ΤΕΒΕ. Μόνο σταθερές εργασιακές σχέσεις ΙΚΑ.
-Να αποσυρθεί η κάμερα από την αποθήκη.
-Καταβολή ΟΛΩΝ των χρωστούμενων στους εργαζομένους.
-Αύξηση των μισθών.
-Να σπάσει η τρομοκρατία στις εκδόσεις Λιακόπουλος.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πηγή:
http://athens.indymedia.org/front.ph...icle_id=859315
Anonymous ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, at 1:47 PM  

Add a comment